Bert en Ina poseren op het dak van de Markthal in Rotterdam. Ina heeft haar trouwring om, maar Bert al 55 niet meer.
Bert en Ina poseren op het dak van de Markthal in Rotterdam. Ina heeft haar trouwring om, maar Bert al 55 niet meer.

Zoektocht naar verloren trouwring

Actueel 3.914 keer gelezen

Pijnacker - Bert Tuk was ruim 55 jaar geleden werkzaam op de veiling in Pijnacker. "Het gebied dat helemaal ter ziele is geholpen", zegt hij met enige weemoed in zijn stem.

Als servicemonteur aan heftrucks was hij destijds kind aan huis op het veiligterrein. Wanneer wij vragen of hij werkzaam was bij L.C. Van Vliet uit Pijnacker, moet hij lachen. "Nee, bij de concurrent. Geveke Intern Transport uit de Spaanse Polder."

Tijdens een van zijn klussen zo'n 55 jaar geleden, ging hij in een heus ketelpak aan het werk. "Ik deed uit voorzorg mijn trouwring af en stopte deze in mijn portemonnee", vertelt hij. "Toen ik thuiskwam mistte ik mijn portemonnee. Ik had hem op de motorkap van mijn auto laten liggen."

Bert en zijn vrouw Ina werden nog diezelfde avond gebeld. De portemonnee was van de motorkap gevallen en gevonden op het Emmapark in Pijnacker. Spelende kinderen hadden de knip met inhoud gevonden. Alles zat er nog netjes in, maar de ring niet. 

Al 55 jaar loopt Bert zonder trouwring. "Wanneer je 50 jaar getrouwd bent en straks 60 jaar, dan komt alles toch weer boven. Ik dacht: joh, ik bel gewoon de krant in Pijnacker. Wie weet!" 

In de ring staat de datum van de verloving: 25-12-'57 en de trouwdag, die Bert tot hilariteit van zijn vrouw Ina even moest nazoeken: 8-4-'59. Het gaat om een zogenoemde gouden 'kogelring'. Tips zijn welkom via redactie@telstar-uitgeverij.nl of bel 015-3615142.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant