Afbeelding

Heldendaad op bedrijfsfeest Thermo Electra

Actueel 9.080 keer gelezen

Pijnacker - Grote schrik zaterdagmiddag tijdens een bedrijfsfeestje bij het plusminus 45 medewerkers tellende bedrijf Thermo Electra op bedrijventerrein De Boezem in Pijnacker. Een 46-jarige man werd plotseling niet goed, maar door snel ingrijpen van de collega's werd de man gereanimeerd en overleefde hij een acute hartstilstand.

De hoofdman op het gebied van bedrijfshulpverlening speelde bij de reanimatie een cruciale rol. Er wordt wel eens een beetje gelachen om zijn grote fanatisme, maar nu bleek maar weer eens hoe belangrijk het is om iemand in de buurt te hebben die snel in actie kan komen en weet wat hij/zij moet doen.

Meteen nadat de collega met een klap op de grond was gevallen, kwamen de BHV-mannen in actie. Er is standaard een AED aanwezig bij Thermo Electra en die werd meteen ingezet bij de reanimatie. Al snel begon het hart van de collega weer te pompen. Externe hulpverleners waren binnen korte tijd ter plaatse met een ambulance en konden het verder werk overnemen.

Het feestje van het bedrijf, dat gespecialiseerd is in temperatuursensoren voor alle toepassingen in de industrie, werd in aangepaste vorm voortgezet. "Natuurlijk was iedereen enorm geschrokken en had iedereen behoefte aan bijkomen en napraten. De geplande muziek bleef stil, maar we zijn nog wel een heel tijdje bij elkaar gebleven. Op een bepaald moment hoorden we dat het in het ziekenhuis weer goed ging met onze collega en dat gaf iedereen een goed gevoel. We hopen dat hij zo snel mogelijk weer in staat is om zijn werk op te pakken."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant