Afbeelding

Geurt Visser 'op persoonlijke titel' terug

Actueel 3.100 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - De gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp staat op stelten. Vandaag werd bekend dat burgemeester Francisca Ravestein raadslid John Thuring van Gemeentebelangen wil wegsturen. Zijn opvolger staat al klaar: de omstreden politicus Geurt Visser.

Vijf maanden voor hij in Den Helder meedoet met de raadsverkiezingen, overweegt Visser namelijk de raadszetel te accepteren in de gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp, dat meldt het Noord Hollands Dagblad vandaag. Visser zegt dat hij op 'op persoonlijke titel' zal aantreden. Dit houdt min of meer in dat hij zich gaat afsplitsen. Gemeentebelangen zit totaal niet op Visser te wachten, maar formeel gezien is hij de eerste die recht heeft op deze zetel.

Geurt Visser moest twee jaar geleden in Den Helder aftreden als wethouder na beschuldigingen van seksuele intimidatie. Volgens burgemeester Schuiling van Den Helder kwamen er destijds steeds meer meldingen binnen van vrouwen die met Visser te maken hebben gehad. Het begon op het stadhuis met meldingen van collega's. Daarna kwamen ze vanuit de stad en weer later vanuit de regio.

De burgemeester van Den Helder citeerde twee jaar geleden uit een brief van een slachtoffer van Visser die aangaf bereid is een officiële klacht in te dienen.

Uit de krant