Afbeelding

WETHOUDER BERNARD MINDERHOUD STAPT OP

Actueel 3.012 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Wethouder Bernard Minderhoud van de lokale partij Gemeentebelangen (GBPN) legt zijn taken neer. Dat meldde hij aan het begin van de gemeenteraadsvergadering.

Eerder deze maand moest hij al zijn portefeuille sportzaken inleveren. Volgens ingewijden is zijn situatie onhoudbaar geworden en speelden er op de achtergrond nog veel meer. Politieke bronnen meldden aan Telstar Online dat er zelfs sprake was van een heuse bestuurscrisis binnen de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Mogelijk lag er zelfs een motie van wantrouwen klaar.

In een korte verklaring vertelde de ex-wethouder dat hij bepaalde beslissingen binnen de gemeente Pijnacker-Nootdorp en zijn persoonlijke integriteit niet meer kon verantwoorden. Minderhoud wilde verder niet op de kwestie ingaan. "Ik zeg niet vaarwel, maar tot ziens", aldus Minderhoud die meteen de raadszaal verliet.

De 41-jarige bankierszoon uit Nootdorp kwam in 2014 in het college. Hij stond destijds niet op de kieslijst en zat niet in de huidige fractie van Gemeentebelangen. Minderhoud is een bekend gezicht bij de Lionsvereniging Pijnacker-Nootdorp en was tot 2012 werkzaam als manager bij Telefoongids.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant