Bob van der Deijl onthulde de nieuwe plattegrond.
Bob van der Deijl onthulde de nieuwe plattegrond.

Tuinbouwgebied Noordpolder bindt ondernemers en bewoners

Actueel 702 keer gelezen

De nieuwe wethouder Bob van der Deijl van Pijnacker-Nootdorp heeft zaterdag de vernieuwde plattegrond van het tuinbouwgebied Noordpolder tussen de Rijskade in Pijnacker en de Noordeindseweg in Delfgauw onthuld.

Aan beide zijden van het ruime gebied is een nieuwe plattegrond geplaatst, omdat er de laatste jaren behoorlijk wat wijzigingen zijn geweest. Het tuinbouwgebied is gereconstrueerd waarbij bedrijven een nieuwe eigenaar hebben gekregen of zijn overgenomen door bestaande bedrijven. Het gebied Noordpolder is volop in ontwikkeling en dat gaat nog wel even door. Vlak achter het gezelschap dat aanwezig is bij de onthulling van het bord wordt een nieuw tuinbouwbedrijf gerealiseerd. Dat is van de familie Luiten die een groene-planten-kwekerij aan het bouwen is. Deze naam staat al op het bord. De tuindersbuurtvereniging Noordpolder organiseert het allemaal. Er is een behoorlijke saamhorigheid in het gebied en de vereniging Noordpolder is tegelijk oorzaak en gevolg.

Vanwege de samenhang en de onderlinge betrokkenheid is de vereniging actief en hecht. De mensen zijn allemaal enthousiast en dat heeft weer tot gevolg dat er veel wordt gedaan en georganiseerd. In de zomer een barbecue, in de winter een Nieuwjaarsreceptie en als er tussendoor iets te doen valt, wordt het door het bestuur probleemloos georganiseerd of gewoon gedaan, zoals met z'n allen een bassinzeil op zijn plaats leggen bij een van de kwekerijen, als dat zo van pas komt. De vereniging zorgt er verder voor dat de bermen in het uitgestrekte en ruim opgezette gebied een paar keer per jaar gezamenlijk worden gemaaid. Je hebt voor een bestuur altijd een paar enthousiaste mensen voor nodig. Voorheen was Arie Gravesteijn een bindende factor. Arie heeft geen bedrijf meer in het gebied en heeft daar bovendien nooit gewoond, maar toch is hij nog steeds lid van de club evenals Gerrit Jasperse die er ook geen bedrijf meer heeft en intussen 'achterin de Oude Leede' woonachtig is. Na Arie zijn vooral Rob van der Ende en in nog sterkere mate Kitty van Dijk-Van Leeuwen heel actief in het bestuur. Rob was er zaterdag niet en Kitty was net terug van een bezoek bij een kaakchirurg zodat ze het openingspraatje overliet aan echtgenoot Jaco. Die zit niet in het bestuur maar dat is in de Noordpolder allemaal geen probleem.

Jaco heette iedereen welkom en in het bijzonder de nieuwe wethouder Bob van der Deijl voor wie de onthulling van de plattegrond zijn eerste officiële (buiten)handeling was. "Ik ben nu 200 uur wethouder en het bevalt me tot nu toe heel goed. Met plezier en ambitie ben ik er tegenaan gegaan. Dit is mijn vierde officiële handeling", aldus Van der Deijl die vertelde dat hij ook in zijn vijftien jaar als gemeenteraadslid altijd veel oog, aandacht en ook bewondering heeft gehad voor het bedrijfsleven en in het bijzonder voor de tuinbouw. "We hebben recent nog als CDA een bijeenkomst met een stuk of twintig kwekers over allerlei zaken die spelen op het gebied van bijvoorbeeld internet, duurzame energie en infrastructuur."

Jaco van Dijk prikkelde de nieuwe wethouder nog even door de wens te uiten dat de Verlengde Komkommerweg als verbinding tussen de N470 en de Delftsestraatweg wordt doorgetrokken naar het gebied Noordpolder zodat het verkeer van en naar de bedrijven daar ook een directe verbinding krijgt met de N470. Het gevolg is dat er niet meer omgereden hoeft te worden over de Rijskade en de Noordeindseweg wat ook nog eens een smalle weg en aan het eind in de bebouwde kom van Delfgauw een woonstraat is. Van der Deijl ging niet meteen concreet op dit punt in maar zal het ongetwijfeld in zijn achterhoofd houden. Heel wat buurtbewoners/kwekers waren 'met vrouw en kinderen' naar de onthulling gekomen. Terwijl sommigen de nieuwe plattegrond intensief stonden te bestuderen, stonden anderen nog even gezellig na te kaarten en bij te praten. Al die gezelligheid werd voortgezet bij een van de bedrijven waar onder het genot van een hapje en een drankje de zonnige Burendag 2017 op een goede manier werd ingevuld.

Uit de krant

Uit de krant