Foto: Han Geijp
Foto: Han Geijp

De Verbeelding: één groot zonnig feest

Actueel 1.455 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Het wordt vaak gezegd, en het is dit jaar weer bevestigd: tijdens het Verbeeldingsweekend is het altijd mooi weer. En dit jaar was het echt fantastisch weer. Dat betekende vrolijke gezichten overal! Duizenden mensen pakten de fiets en togen langs de 25 bijzondere locaties waar kunst te bewonderen was van 75 kunstenaars.

Op dit locaties vonden gedurende het hele weekend optredens plaats op het gebied van zang, dans, muziek, theater en vertelkunst. Een nieuw concept dat letterlijk duizenden mensen op de been bracht. Er is geturfd: iedere locaties ontving zeker tweehonderd bezoekers per dag of meer, en het Raadhuisplein meer dan 1600 genietende bezoekers per dag. Ook de uitvoerende artiesten konden zich in een ruime belangstelling verheugen. Wat een ongelofelijke hoeveelheid talent kent Pijnacker-Nootdorp. Op sommige plekken was het zelfs zo druk dat toeschouwers enigszins teleurgesteld weggingen omdat er geen plaats genoeg was.

Op het Raadhuisplein, waar het Verbeeldingsfestival zich afspeelde, was het twee dagen lang beregezellig. De vinyl- en creamarkt trokken behoorlijk wat belangstellenden, Vroem Vroem koffie en het terras van De Guyter deden heeeel goede zaken. Met een drankje in de hand was het meer dan goed toeven in het zonnetje met de klanken van alle verschillende bandjes op de achtergrond.

Niet iedereen had begrepen dat De Verbeelding zich niet meer alleen op het Raadhuisplein afspeelde en leek in eerste instantie wat teleurgesteld over het aanbod aan kramen. Tót ze begrepen dat De Verbeelding zich dit jaar afspeelde in heel Pijnacker-Nootdorp. Dat was het moment om snel op de fiets te springen en eens te gaan neuzen op plekken waar je normaal nooit komt.

Veel locaties sprongen in op het evenement. In de Nootdorpse kerk bijvoorbeeld kon je de toren beklimmen, bij dierenspeciaalzaak Discus zat een hondentekenaar en slijterij De Helm en Ommekantje hadden speciale proefsels voor deze dag. De enige die het rustig had, was de Sponsorbus, die was ingezet om de hele route te rijden voor degenen die niet op de fiets wilden. Helaas, voor de Sponsorbus, het was té mooi weer voor de bus, die reed tevergeefs leeg rond. Dit weekend schept hoge verwachtingen voor 2018. Dan wordt het de 25e editie van De Verbeelding en kan Pijnacker-Nootdorp beslist iets heel moois verwachten!

Meer informatie in de Telstar/Eendracht van deze week. Kijk ook eens de Facebookpagina van De Verbeelding! Daar zijn beide dagen vrijwel geheel in beeld gebracht.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant