Afbeelding

Van Oevelen verbijsterd over gedoe rondom financiering pilot nachtmetro

Actueel 1.153 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Raadslid Richard van Oevelen van Gemeentebelangen in Pijnacker-Nootdorp is verbijsterd over het feit dat het college van Pijnacker-Nootdorp geen cent wil investeren in een proef met een nachtmetro op de E-lijn.

Van Oevelen juicht een pilot voor een nachtmetro al langere tijd toe. "Ik kan me op zich nog vinden in het feit dat aanbesteding van openbaar vervoer geen gemeentelijke taak is, daar hebben we tenslotte de MRDH voor, maar het gaat om een relatief klein bedrag (zo'n 6000 euro, red.) om een pilot te organiseren waar in de maatschappij een duidelijke behoefte aan is en wat ook de gemeenteraad onderzocht wil hebben. Ik snap niet dat het college dit dan niet eerst aan de raad heeft willen voorleggen", zegt hij.

"Het college zegt zelfs alleen in te willen stemmen met de pilot als er geluidsmaatregelen genomen worden bij een vervolg van de nachtmetro. Het vervolg van de nachtmetro is toch juist afhankelijk van het succes van die pilot? Moet je dan daar nu al op vooruit lopen door daarover voorwaarden te stellen? Zo zet je een pilot direct op losse schroeven. Geluidsmaatregelen blijken wettelijk gezien niet nodig te zijn, dus daar zullen gemeenten binnen de MRDH ook weer allemaal anders over denken. Een extra complicerende factor..."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant