Afbeelding

Hans en Sjaak in Estland

Actueel 900 keer gelezen

Hans van der Sman en Sjaak van der Burg zijn gisteren na een barre fietstocht van 1500 kilometer in Estland gearriveerd. Het reisdoel was Bram van der Sman, een zoon van Hans en Netty, die in Estland woont. De jongeman zat nog te wachten op zijn bakkersfiets zonder versnellingen. Hans heeft die fiets samen met biljartmaat Sjaak van der Burg 'even weggebracht'.

Op maandag 4 september gingen ze van start. Ze fietsten voor Bartjan Kerklaan, een visvriend van Hans die in Gambia een school bouwt voor 300 leerlingen. Dit is het levenswerk van Bartjan die is getroffen door een ernstige ziekte. Bartjan had nog 20.000 euro nodig voor de inrichting van de school en de elektra. Hans en Sjaak wilden met hun fietsactie dit geld zo snel mogelijk bij elkaar krijgen. Dit lijkt te lukken. Op 8 oktober wordt het eindresultaat bekend gemaakt.

Zondag is de Dobbeloop voor dit goede doel. Hans en Sjaak zullen daar nog niet bij zijn. Ze komen bij in Estland van een zware tocht met veel regen en de nodige lekke banden. Ze hadden mazzel dat Ruud van der Burg, de zoon van Sjaak met zijn maat Oeger met de caravan mee reisden zodat de mannen na aankomst steeds droog zaten en goed werden verzorgd. De mannen zijn blij dat de tocht er op zit. "We zitten lekker met de beentjes omhoog", appte Hans gisteren door.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant