De mannen hebben Stockholm bereikt. Van links naar rechts: Hans van der Sman, Oege Reinhard, Ruud van der Burg en Sjaak van der Burg.
De mannen hebben Stockholm bereikt. Van links naar rechts: Hans van der Sman, Oege Reinhard, Ruud van der Burg en Sjaak van der Burg.

Estlandgangers op de boot na ontberingen

Actueel 1.419 keer gelezen

Nootdorp - Hans van der Sman en Sjaak van der Burg hebben Stockholm bereikt. Anderhalve dag eerder dan gepland. Vandaar gaan ze woensdagmiddag richting Estland.

Na een bootreis van vijftien uur moeten ze in Estland nog honderd kilometer fietsen. Dan bereiken ze het huis van Bram van der Sman, de zoon van Hans en Netty die daar is gaan wonen maar nog op zijn fiets zat te wachten. Hans en Sjaak fietsen voor Gambia waar de zieke Bartjan Kerklaan een school aan het bouwen is. Er ontbrak nog 20.000 euro voor de inrichting en de elektra van de school. Hans van der Sman wilde iets doen voor zijn vriend Bartjan en bedacht de fietsreis naar Estland. Hij heeft het geweten: in twee weken tijd hebben de heren heel wat ontberingen moeten doorstaan: regen, wind, lekke banden.

Een geluk was dat ze 's avonds werden opgevangen in de caravan van Ruud van der Burg en Oege Reinhard. Intussen gaat de inzamelingsactie goed. Men kan nog doneren via NL28RABO0306693569 t.n.v. de Nootdorpse IJsclub o.v.v. Estland voor Gambia.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant