Foto: Martijn Mastenbroek
Foto: Martijn Mastenbroek

Waarom begint Lidl niet met bouwen?

Actueel 4.015 keer gelezen

Pijnacker - Het braakliggende terrein aan de Korteweg is inmiddels een pracht en praal van flora en fauna. Van enige bouwactiviteit is nog helemaal niets te zien. Hoe zit dat nu precies: wanneer gaat Lidl nu eigenlijk beginnen? Wij vroegen het aan de gemeente Pijnacker-Nootdorp.

"Het bestemmingsplan voor de Korteweg is vastgesteld en er is inmiddels een aanvraag voor een omgevingsvergunning in behandeling. Zodra de vergunning verleend is, wordt deze gepubliceerd in de Gemeenteberichten. Dit zal binnenkort gebeuren", vertelt een woordvoerster van de gemeente. 

"De start van werkzaamheden is afhankelijk van wanneer de te verlenen vergunning onherroepelijk is. Tot 6 weken na datum van vergunningverlening kan bezwaar worden gemaakt tegen een omgevingsvergunning. Een opdrachtgever zal pas werkzaamheden opstarten na die periode (of nadat bezwaren zijn behandeld en er een onherroepelijke vergunning is). In omgevingsvergunningen staat dat er binnen 26 weken gestart moet worden met de werkzaamheden (naast een eventuele bezwaarperiode)", vervolgt ze. "Voordat de Lidl gebruik gaat maken van de vergunning is er een gesprek met de vergunningverlener en/of toezichthouder om diverse zaken rond de uit te voeren werkzaamheden te bespreken."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant