Afbeelding

Forum voor Democratie ontkent noch bevestigt alliantie Gemeentebelangen

Actueel 1.187 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Woordvoerder Jeroen de Vries van de landelijke partij Forum voor Democratie (FvD) ontkent noch bevestigt dat Gemeentebelangen Pijnacker-Nootdorp een zogenoemde alliantie aangaat met zijn partij.

Hij erkent wel dat "er banden zijn met de partij in Pijnacker-Nootdorp". Fractievoorzitter Ina Mantjes van Gemeentebelangen was enige tijd lid van de Raad van Advies van FvD, maar deed dit slechts op persoonlijke titel, zo verweerde ze zich onlangs. Over een eventuele alliantie met FvD wil ze geen uitspraak doen.

Forum voor Democratie wil met lokale partijen gaan samenwerken tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen en de Provinciale Statenverkiezingen, een jaar later. Het verbond houdt in dat Thierry Baudets partij in 2018 alleen in Amsterdam onder eigen naam meedoet en deelnemende partijen steunt. Leefbaar Rotterdam heeft de alliantie met FvD al publiekelijk gemaakt. "In september maken wij de andere lokale partners bekend", aldus de Vries. Dan zal bekend worden of Pijnacker-Nootdorp inderdaad een verbond sluit met de partij.

Gemeentebelangen Pijnacker-Nootdorp heeft vier zetels in de raad en leverde in 2014 Bernard Minderhoud als wethouder.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant