Het college in zijn oude samenstelling. Foto: Martijn Mastenbroek
Het college in zijn oude samenstelling. Foto: Martijn Mastenbroek

José van Egmond krijgt opvolger

Actueel 1.376 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Het CDA gaat waarschijnlijk begin volgende week een opvolger voordragen voor wethouder José van Egmond die vrijdag haar laatste werkdag heeft. Ze wordt over een paar weken burgemeester van de gemeente Reimerswaal in Zeeland.

Het College wilde gisteren geen enkele mededeling doen over 'het tijdperk na José'. "Dat is helemaal aan de gemeenteraad", aldus de burgemeester. Fractievoorzitter Frank van Kuppeveld van het CDA zegt dat het de intentie is om voor José van Egmond een opvolger te benoemen. Een andere optie is: voor de periode tot de verkiezingen in maart volgend jaar de taken herverdelen. Het CDA voelt daar niet voor. "Er is genoeg werk te doen voor vier wethouders", aldus Van Kuppeveld.

Het ligt voor de hand dat het CDA iemand benoemt vanuit de eigen fractie, omdat het voor een buitenstaander heel lastig is om zich voor een korte periode in te werken. Frank van Kuppeveld wilde gisteren nog geen namen noemen. We denken dat het gaat tussen oud-fractievoorzitter Bob van der Deijl en Frank van Kuppeveld die enkele maanden geleden het voorzittersstokje overnam van Van der Deijl.

Uit de krant