Het voormalige pand van de Rabobank gaat tegen de vlakte. Foto: Martijn Mastenbroek
Het voormalige pand van de Rabobank gaat tegen de vlakte. Foto: Martijn Mastenbroek

Woningen en winkels op oude Rabobanklocatie

Actueel 5.670 keer gelezen

Pijnacker - Het voormalige pand van de Rabobank aan het Emmapark in Pijnacker staat al geruime tijd leeg. De grond is eigendom van projectontwikkelaar ABB, maar de gemeente beslist over de bestemming. Het nieuwe ontwikkelingsplan is nu eindelijk concreet.

Het voormalige pand van de Rabobank gaat in het nieuwe plan tegen de vlakte en maakt plaats voor nieuwbouw. In het verlengde van de reeds bestaande woningen aan het Emmapark, verrijzen vervolgens drie grondgebonden woningen met tuin. Daarnaast is op de begane grond plek voor een commerciële strip tot aan de Julianalaan. Bovenop de commerciële ruimte komen drie lagen met appartementen. De hoogte van het gebouw aan het Raadhuisplein zal voor het overgrote deel minimaal drie lagen zijn.

Het heeft lang geduurd voordat de nieuwe plannen eindelijk concreet waren. "Hier zijn we ons van bewust", beaamt Van Staalduine. "Maar een goed plan bedenken kost tijd. Het is een belangrijke, beeldbepalende investering voor het centrum van Pijnacker. Dat is mijn inziens wel wat extra tijd waard." Mocht de raad volgende maand akkoord gaan met het nieuwe plan, kan de ontwikkeling van de Rabobanklocatie weleens in een stroomversnelling raken. Lees het complete verhaal vandaag in de Telstar/Eendracht.

IMG_0525

Wethouder Jaap van Staalduine toont de plannen.

IMG_0527

Er is rekening gehouden met de wensen van omwonenden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant