Logo telstar-online.nl
Vlnr:  Michael Beckman, Jaap Hak en Martin Vonk  (bestuur DGW)  en Lambert Greven (bestuurder RW).
Vlnr: Michael Beckman, Jaap Hak en Martin Vonk (bestuur DGW) en Lambert Greven (bestuurder RW).

Rondom Wonen neemt De Goede Woning uit Terbregge over

  •   1856 keer gelezen   Actueel

Pijnacker - Woningstichting De Goede Woning  uit Terbregge heeft met terugwerkende kracht tot 1 januari 2017 haar totale bezit aan Rondom Wonen uit Pijnacker overgedragen. Het betreffen 16 woningen gebouwd langs de Rotte, 84 woningen aan de oostzijde van het buurtschap Terbregge en een kantoorpand. Beide partijen zijn zeer blij dat de verhuur en het beheer van deze sociale huurwoningen in handen komt van een professionele 'lokale' woningcorporatie. Hedenochtend is ten kantore van Notaris Wienen te Pijnacker de fusieakte ondertekend.

Rondom Wonen verricht sinds 2014 het beheer voor De Goede Woning (DGW) uit het buurtschap Terbregge (gemeente Rotterdam). DGW had behoefte aan een professionele no-nonsense beheerder met een menselijke maat, die ook de context van een klein buurtschap begrijpt en kwam zo bij Rondom Wonen terecht. Door invoering van de nieuwe Woningwet in 2015 kon het bestuur van DGW, dat puur uit vrijwilligers bestaat, niet meer voldoen aan de governance-vereisten uit de Woningwet. In dat jaar heeft het bestuur van DGW aan Rondom Wonen gevraagd om het bezit "over te nemen" op basis van een juridische fusie onder algemeen titel.

Daarop zijn diverse onderzoeken gestart of dit haalbaar was en of er voor Rondom Wonen risico's aan zaten. De oorspronkelijke bouwvereniging DGW werd medio 2016 tot stichting omgevormd en de regio's Haaglanden, Midden Holland en groot Rotterdam zijn op 13 juli 2016 tot één woningmarktregio benoemd, waarmee niets een overname meer in de weg stond. De fusie vindt met terugwerkende kracht naar 1 januari 2017 plaats. Uit de onderzoeken is gebleken dat Rondom Wonen géén onaanvaardbare risico's loopt en met de bestaande bezetting het bezit kan blijven beheren. Er rusten geen leningen op het bezit van DGW. Daarmee worden overall gezien kosten bespaard en deze vrijkomende financiële middelen kunnen weer worden ingezet voor de volkshuisvesting. Daarmee is een 'win-win' situatie gecreëerd.

Op woensdag 30 augustus zullen medewerkers van Rondom Wonen de wijk Terbregge bezoeken om kennis te maken met de bewoners en hen te verwelkomen als nieuwe (ver)huurder.

Over Rondom Wonen
Rondom Wonen is een maatschappelijk betrokken woningcorporatie met de zorg voor ruim 3000 verhuureenheden in de Metropoolregio Rotterdam – Den Haag. Wij zorgen voor  'gewoon goed wonen' voor mensen in kwetsbare posities en zij met een bescheiden inkomen. 

Over Woningbouwstichting De Goede Woning Terbregge
In 1931 heeft de gemeenteraad van Hillegersberg opdracht gegeven aan de architecten van Doorn en Hoogeveen  een plan te ontwikkelen voor goede en goedkope arbeiderswoningen. In de periode 1931-1938 werden 16 woningen gebouwd langs de Rotte en 84 woningen aan de oostzijde van het toenmalige buurtschap Terbregge. Woningbouwvereniging De Goede Woning is opgericht op 10 april 1931, is op 1 juli 2016 omgevormd tot woningbouwstichting en maakt per 1 januari 2017 onderdeel uit van Rondom Wonen.


5 reacties
Meer berichten

Poll

Stem op jouw meest legendarische optreden in Pijnacker-NootdorpReageren!
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9767773&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Poll

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227765&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227769&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>