Logo telstar-online.nl

Zeer overtuigende Overwinning Cattiva Byd

  •   1067 keer gelezen   Actueel

Nootdorp - Cattiva Byd en John Dekker hebben dinsdag op zeer overtuigende wijze de kortebaan van Nootdorp gewonnen. De combinatie versloeg in de finale titelverdediger Dutch Buitenzorg met Frans van der Blonk. Favoriet Barbert eindigde samen met John de Leeuw als derde voor Tsar de Grammont (Ruud Pools).

Het was pas de tweede start van de merrie op de kortebaan. In Hoofddorp was ze al knap tweede geworden, maar toen had de troef van eigenaar en trainer Jan Demmink voortdurend problemen gehad met de startprocedure. Na behandeling van schouder en rug vloog ze over De Poort van Nootdorp razendsnel het startvak uit en was ze op snelheid vervolgens niet meer te achterhalen. Achtereenvolgens reeg de combinatie Andrea Swagerman, Ruby Tuesday, Bronco Boko, Tsar de Grammont en Dutch Buitenzorg aan de zegekar.

Alleen in de eindstrijd tegen de titelverdediger kwam Cattiva Byd moeizamer van start. Dutch Buitenzorg leek het beste echter wel gegeven te hebben, onder andere na snoeiharde ritten in de halve finale tegen Barbert, waardoor de pupil van Demmink niet in de problemen kwam. Met ruime voorsprong kwam Cattiva Byd twee keer als eerste over de finish. Het leverde Dekker de Zilveren Zweep op. De pikeur kreeg de ereprijs na afloop uit handen van Burgemeester Francisca Ravestein.

Barbert was de smaakmaker van de middag geweest. De ruin, opgezadeld met een starthandicap van vijf meter, moest voortdurend in de achtervolging op zijn tegenstanders. De troef van Stal de Groningers slaagde daar steeds in. Alleen Dutch Buitenzorg was in de halve finale te sterk geweest. Vooral de manier waarop hij twee keer afrekende met Tsar de Grammont (bijgeloot na de derde omloop) was indrukwekkend.

Helaas voor de organisatie en het publiek regende het dinsdag geruime rijd. De Stichting Kortebaan Nootdorp had echter goed ingespeeld op de weersomstandigheden en had extra partytenten langs de baan geplaatst. Dit, in combinatie met de grote schermen langs de baan, zorgde ervoor dat een groot deel van het publiek de spectaculaire koers van begin tot het einde droog kon volgen.

Huldiging_Nootdorp_2017


reageer als eerste
Meer berichten

Poll

Stem op jouw meest legendarische optreden in Pijnacker-NootdorpReageren!
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9767773&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Poll

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227765&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227769&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>