Logo telstar-online.nl

Organisatie Kortebaan Nootdorp blijft positief ondanks code geel

  •   1127 keer gelezen   Actueel

Nootdorp - Marcel Knijnenburg van Stichting Kortebaan Nootdorp verwacht vooralsnog geen problemen tijdens de bekende paardenrace op de Poort. Het KNMI heeft dinsdag code geel afgegeven.

"De kans bestaat wel dat de race even wordt stilgeld, maar voorlopig gaat alles door. We houden alles nauwlettend in de gaten. Het welzijn van de dieren en natuurlijk ook de mensen staat voorop", zegt Knijnenburg. Ook is er extra schuilruimte gerealiseerd met tenten, zo laat hij weten.

Op de Poort komen vandaag 20 paarden aan de start tijdens de jaarlijkse kortebaandraverij. In de eerste omloop staat direct een prachtige en beladen rit op het programma. Titelverdediger Dutch Buitenzorg neemt het op tegen lokale favoriet Contador met Bert Post. De aanvang is 13.00 uur. De eerste start valt om 13.30 uur.

Vorig jaar won Dutch Buitenzorg uit het niets het Nederlands Kampioenschap in Nootdorp. Inmiddels heeft hij drie zeges achter zijn naam en behoort hij elke kortebaan tot de favorieten. Twee weken geleden eindigde hij nog als tweede in Stompwijk. Dinsdag staat hij direct voor een loodzware klus. Contador is de tegenstander in de eerste omloop. De ruin met mede-eigenaar Bert Post (speciaal overgekomen uit Frankrijk) op de sulky behoort tot de lokale favorieten. Deze combinatie eindigde vorige week sterk als tweede in Voorschoten. Stal Arctic uit Nootdorp brengt ook Sammarco en Open Access aan de start. Ook Viking Cehere met Leidschendammer Wim van der Mespel komt uit de regio. De ruin uit de stal van Berry Schwarz debuteerde onlangs verdienstelijk met een vierde plaats in Voorschoten.

Favoriet Barbert
Blikvanger is Barbert met John de Leeuw. De combinatie won vorig jaar vijf kortebanen en zette ook zijn laatste start in Stompwijk ook in een zege om. De Amerikaanse ruin heeft een starthandicap van vijf meter. Tegen paarden met een ontheffing van vijf meter moet hij dus tien meter inhalen. Paarden als Bronco Boko en Tsar de Grammont kunnen het hem daarom bijzonder lastig maken. De strijd om de Zilveren Zweep kent nog meer kanshebbers. Calistokingsdeep won vorige maand de kortebaan in IJmuiden, terwijl Cattiva Byd tijdens zijn debuut in Hoofddorp direct tweede werd. Er is dus veel te kiezen voor de liefhebbers van een weddenschap.

Deelnemers en tips
Het volledige deelnemersveld van de kortebaan in Nootdorp is te vinden op www.kortebaandraverijen.nl. Op deze site staat vanaf maandagmorgen ook een uitgebreide voorbeschouwing met tips. De 'paardendag' in Nootdorp wordt afgetrapt rondom winkelcentrum De Parade (op de plek waar vroeger het drafcentrum van Nootdorp stond). Hier vindt van 10.30 uur tot 12.00 uur de traditionele ponybrunch plaats. Meer informatie over het evenement is te vinden op www.kortebaannootdorp.nl.

 


4 reacties
Meer berichten

Poll

Stem op jouw meest legendarische optreden in Pijnacker-NootdorpReageren!
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9767773&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Poll

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227765&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227769&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>