Foto: Martijn Mastenbroek
Foto: Martijn Mastenbroek

Hanneke van de Gevel: "Politietop heeft kolder in de kop gekregen"

Actueel 1.302 keer gelezen

De politietop in Nederland heeft de kolder in de kop gekregen. Komende jaren willen zij tientallen bureaus sluiten om zo 115 miljoen euro te besparen. Nu willen ze onder andere dat het (Politie Pijnacker-Nootdorp) politiebureau in Pijnacker verdwijnt. Ons bureau is juist perfect gelegen, naast de brandweerkazerne en centraal tussen de kernen. De politiebobo's willen dat wij gaan intrekken bij Politie Zoetermeer. In een nieuw te bouwen pand nota bene.

De burgemeester (Charlie Aptroot) van zowel Zoetermeer als Pijnacker-Nootdorp willen dit allemaal helemaal niet! Onze eigen burgemeester, Francisca Ravestein, geeft klip en klaar aan dat zij dit niet kan verkopen aan haar inwoners en wij steunen haar op dit punt van harte!

polee

In 1956 zat het politiebureau in Pijnacker in een vleugel van het Witte Huis. Daarna verkaste het politiebureau naar de Korteweg. (waar nu Van der Stoep Assurantiën zit) Het politiebureau in Nootdorp zat tot 1993 aan de Hof van Delftstraat. Daarna trokken de Nootdorpse dienders in bij hun collega's in Pijnacker. Waar het bureau in Delfgauw zat weet ik niet. Ik heb mij wel laten vertellen dat zij ooit een zware Harley Davidson hadden om goed overzicht te houden over de Rijksweg.

Mooie tijden, mooie verhalen. Tijden veranderen en soms is dat goed. In 2005 werd het politiegebouw in Pijnacker aan de Nootdorpseweg geopend en een paar jaar later kwam de Brandweer Haaglanden - kazerne Pijnacker-Nootdorp. Iedereen sprak vol lof over de centrale ligging en dat beide bureaus mooi naast elkaar lagen. De vrijgekomen kazerne werd verbouwd tot raadszaal voor de gemeenteraad.

Wij (Eerlijk Alternatief) pleiten, vanwege die mooie ligging van ons nog piepjonge politiebureau, al jaren voor een ambulancepost zodat aanrijtijden goed gehaald worden. In september worden de verhuisplannen van de Nationale Politie (Nederland), eigenlijk dus gewoon bezuinigingen opnieuw besproken. Wij gaan ervan uit dat onze burgemeester en de burgemeester uit Zoetermeer samen voor dit onnozele plan gaan liggen. De opdracht van het kabinet was namelijk een bezuiniging van 76.500.000 en niet van 115.000.000!

Hanneke van de Gevel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant