Foto: Martijn Mastenbroek
Foto: Martijn Mastenbroek

VVD verbijsterd over sluiting politiebureau Pijnacker

Actueel 1.468 keer gelezen

De VVD in Pijnacker-Nootdorp heeft met verbijstering kennis genomen van de mogelijke sluiting van het politiebureau in Pijnacker. Het is voor de liberalen een onbegrijpelijk dat de veiligheid binnen onze gemeentegrenzen op deze wijze door de politietop wordt benaderd.

In een gemeente waar in de afgelopen jaren hard is gewerkt aan een veilige gemeente met politie en inwoners, waarbij zichtbaar goede resultaten zijn behaald, is het onbestaanbaar dat geen politiebureau aanwezig is. Juist de aanwezigheid van een politiebureau en daarmee de directe aanwezigheid van de politie is essentieel.

Ilona Jense, fractievoorzitter: "De VVD maakt zich grote zorgen over de berichtgeving dat het bureau uit Pijnacker wordt vervangen door pop-up-bureaus. Onze inwoners hebben behoefte aan een veilige gemeente, niet aan een kop koffie en een praatje in een pop-up-bureau met een agent. Het was de VVD al een doorn in het oog dat het bureau in de avond en nacht gesloten was, maar dit is voor ons echt een brug te ver."

"Het feit dat de politie in de gemeente is gehuisvest biedt vele voordelen. Zowel in de snelheid waarmee zij kan opereren en de daarmee samenhangende aanrijtijden, als in de preventieve werking die uit gaat van het blauw op straat. De VVD heeft aan het college gevraagd of en op welke wijze het bureau voor Pijnacker-Nootdorp behouden kan blijven en op welke termijn de sluiting is voorzien. Bovendien informeert de VVD naar de gevolgen voor de aanrijtijden in het geval van calamiteiten."

- Telstar Online start petitie om politiebureau te behouden

Uit de krant