Afbeelding

Gemeente: grofvuil verhaal Avalex klopt niet

Actueel 2.460 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Inwoners van Pijnacker-Nootdorp krijgen van afvalinzamelaar Avalex te horen dat grofvuil kosteloos wordt opgehaald. Volgens de gemeente Pijnacker-Nootdorp klopt daar helemaal niets van.

Bij de afvalinzamelaar zelf heerst inmiddels ook grote onduidelijkheid over hoe het nu eigenlijk zit, zo bleek vanmorgen toen onze redactie de proef op de som nam. Volgens de telefoniste kan de gemeente de betaling 'aan' en 'uitzetten' en staat deze nu op 'uit'. 

De gemeente stelt echter dat dit nonsens is. Een woordvoerster van de gemeente Pijnacker-Nootdorp is duidelijk: "In de tarieventabel gemeentelijke belastingen en heffingen, die jaarlijks in december wordt vastgesteld, staat dat het op verzoek ophalen van grof vuil per keer 30 euro kost. Dit staat ook vermeld op de website van Avalex, en Avalex hoort dit ook zo te factureren. Wij zullen bij Avalex navragen waarom dit niet (altijd) gebeurt. Er is dus geen sprake van het door de gemeente aan- of uitzetten van de betaling."

Deze totale miscommunicatie bij Avalex kan een hoop gesodemieter gaan opleveren, want er zijn dus inwoners die nooit een cent hebben betaald voor het ophalen van grofvuil en andere de hoofdprijs!

Uit de krant