Afbeelding

Foto van je kind op Social Media, is dat wel een goed idee?

Actueel 1.423 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Trotse ouders, grootouders en medewerkers in het onderwijs of activiteitenbegeleiders plaatsen regelmatig foto's van kinderen online. Op Facebook, Instagram, noem maar op. Het lijkt onschuldig, maar dat is het niet altijd.

Eén derde van de kinderen staan zelfs binnen 24 uur na de geboorte met hun foto's online. Allereerst blijft alles dat je op internet plaatst, voor altijd online. Ook pedofielen zijn actief op Social Media. Sterker nog: tienduizenden verknipte geesten struinen dagelijks het internet af naar foto's en video's. Ook ogenschijnlijk onschuldige ogende foto's worden gedeeld. Deze maand rolde de politie een kinderpornonetwerk met 87.000 leden op. Een onschuldige foto van een kindje in een waterspeeltuin, kan ineens in heel verkeerde handen komen.

Tip: controleer de privacy instellingen van je account en denk goed na wie er eigenlijk allemaal kan meekijken naar jouw foto's en filmpjes. En stel jezelf de vraag: wil ik dat eigenlijk wel? Een oplossing is een groepsaccount op Whatsapp met alleen echte vrienden en familieleden. Dat is al een stukje veiliger.

Uit de krant