Foto: Martijn Mastenbroek
Foto: Martijn Mastenbroek

Eerlijk Alternatief: genoeg is genoeg!

Actueel 2.742 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Voor de lokale partij Eerlijk Alternatief is het duidelijk dat mensen best hun afval willen scheiden, maar dan moeten wel de ondergrondse containers goed geleegd worden.

"Uiteraard zijn er ook inwoners die alles weer netjes mee naar huis nemen, wanneer ze een overvolle ondergrondse container aantreffen of het in de grijze kliko thuis stoppen, maar dat kan niet de bedoeling zijn" aldus fractievoorzitter Hanneke van de Gevel. "Het regent klachten. Als plastic naast de containers gezet wordt dan waait het weg en het trekt ongedierte aan. Daarnaast leveren natte kranten niets op. Mensen willen dus graag scheiden maar dan moeten zij wel goed gefaciliteerd worden."

Eerlijk Alternatief stelde daarom vragen om dit probleem wederom onder de aandacht te brengen bij Avalex. De inzamelaar geeft aan dat zij de ondergrondse containers kunnen uitbreiden. Met name de PMD (plastic, papier en drinkkartons) containers zitten op de zogenaamde "hotspots" vaak overvol in Pijnacker-Nootdorp. De regie om uit te breiden ligt bij Avalex. Als men het klantencontactcentrum voor 12.00 uur belt dan wordt het diezelfde dag nog extra geleegd. Als men na 12.00 uur belt dan wordt het de volgende dag geleegd. In het weekend kan men mailen.

Ook stelde zij vragen over spullen naast de containers. "Het is te gek voor woorden dat meubilair naast de container wordt gezet, dat moet je laten ophalen of je brengt het zelf weg. Hierop moet men extra handhaven." Het servicebedrijf van Avalex geeft aan dat zij extra kunnen inzetten op handhaving als er meldingen binnen komen. Fractievoorzitter Van de Gevel is blij met de extra inzet en zal het nauwlettend blijven volgen. Het telefoonnummer van Avalex voor meldingen is : 0900-0507 en de mail (voor het weekend) is: info@avalex.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant