De wethouder en de hoogheemraad met de overeenkomst op de Noordkade.
De wethouder en de hoogheemraad met de overeenkomst op de Noordkade.

Gemeente en Delfland versterken samen dijk en weg

Actueel 515 keer gelezen

Wat is er mooier dan over de dijk langs het water fietsen? Wethouder Jaap van Staalduine en hoogheemraad Marcel Houtzager ondertekenen de samenwerkingsovereenkomst 'Wegen op keringen'. Hiermee leggen de gemeente en het Hoogheemraadschap van Delfland samenwerkingsafspraken vast voor beheer en onderhoud. Zo kunnen we van ons landschap blijven genieten.

Op verschillende plekken in Pijnacker-Nootdorp kun je op dijken langs het water fietsen, zoals bij het Virulypad of langs de Noordkade. Om de dijken stevig te houden, krijgen zowel de dijk als de weg eens in de zoveel jaar een onderhoudsbeurt. Door intensief samen te werken kunnen we overlast voor de omgeving beperken en houden we de onderhoudskosten laag.

Wethouder Jaap van Staalduine geeft aan dat de samenwerking tussen gemeente en Delfland al jaren erg goed is: "Voor alle waterprojecten zoeken we elkaar op. Met de nieuwe afspraken kunnen we zo efficiënt mogelijk werken tegen de laagst mogelijke kosten. Per project komen we tot logische en mooie afspraken, zoals ook op deze plek aan de Noordkade. De dijk is hier recent opgeknapt."

Hoogheemraad Marcel Houtzager valt bij en geeft aan dat er nu meer slagkracht is gecreëerd, zodat we een project sneller kunnen uitvoeren. " Deze overeenkomst, de eerste in de regio, zorgt voor een snellere doorlooptijd. Daar zijn we als gemeente en Delfland zeer blij mee, want we hebben samen nog veel werk te verzetten."

Uit de krant