Afbeelding
VIDEO

Het was fijn op het Truckerplein

Actueel 1.474 keer gelezen

De voorspellingen waren dramatisch maar de weergoden waren de bezoekers bij de Trucker goed gezind. Slechts een paar spetters wisselden vele uren zon af. En dat was te merken aan de grote hoeveelheid dorpsgenoten die hun Koningsdag of een deel daarvan op het Truckerplein doorbrachten.

De vrijwilligers van het lokale poppodium hadden flink uitgepakt en van 13.00 uur tot 22.15 live muziek georganiseerd. In het begin van de middag trapte Molehill Mountain uit Delft het festival af. De mannen begonnen wat nerveus omdat dit hun eerste live optreden was maar eenmaal warm gespeeld brachten ze het er goed van af. De nieuwkomers werden opgevolgd door de ervaren rotten van Cell 29 die een stevige set neerzetten met rockhits van uit de jaren 70 tot nu. Het plein was inmiddels volgelopen en er werd al stevig gedanst. Na het optreden van deze oude rockers brak het zonnetje echt door en dat kwam de festivalmuziek van John Tarifa zeer ten goede. Deze swingende mix van jazz, hiphop, salsa en vele andere muzieksoorten is perfect voor zomerse festivals en dat leek het nu ook even bij de Trucker.

Toen het drietal van Cynbel het podium betrad was een deel van het publiek even wat eten waardoor zij voor een wat kleiner publiek moesten optreden. Dat viel niet te merken aan de kwaliteit van het optreden. De mannen die al eerder al optraden met Kensington klinken qua sound ook een beetje als deze Nederlandse topband. Om 21.00 was het tijd voor de afsluitende act van Koningsdag 2017: A-muse. Voor een inmiddels weer volgelopen plein vlogen de mannen er stevig in. De naam geeft het al weg, deze band speelt nummers van Muse, maar dan wel op een zeer hoog niveau. De grote hits van Muse kwamen in het uur daarna voorbij wat tot een uitzinnige reactie leidde bij het aanwezige publiek. Een waardige afsluiter van een fijne Koningsdag op het Truckerplein. En bij de afsluiting meldde de speaker nog dat de Trucker het volgend jaar nog een beetje beter wil gaan doen. We zijn benieuwd.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant