Afbeelding

Gestolen auto's Wiegel weer teruggevonden

Actueel 2.558 keer gelezen

In het weekend van 17 tot en met 19 december 2016 werden bij Auto Wiegel aan de Korteweg in Pijnacker acht auto's gestolen. De eigenaren Willem Wiegel en Martien van der Meer konden hun ogen echt niet geloven toen ze 'de lege gaten' zagen.

De hoop dat de auto's nog een keer terug gevonden zouden worden, was heel klein. Het idee was dat er een georganiseerde bende aan het werk was geweest en dat de auto's al naar het buitenland waren verkast, maar… In de buurt van Pijnacker nota bene werden zeven van de acht auto's terug gevonden: drie in Delfgauw Emerald en vier in oud-Rijswijk.

Martien van der Meer vertelt dat in Rijswijk de eerste auto werd getraceerd. "De persoon bij wie de auto voor de deur stond, kreeg visite en de visite vroeg: heb je een nieuwe auto gekocht? Nee, zei de man, die auto staat hier al een aantal dagen voor de deur. De man die op visite was, is op internet op kenteken gaan kijken en ontdekte toen al snel dat de betreffende auto als gestolen te boek stond. Hij belde de politie en toen bleek dat het een van de auto's was die bij ons vandaan kwamen. De politie is toen in de regio gaan zoeken en het eind van het liedje is dat we zeven van de acht auto's weer terug kregen. Sommige wel een beetje beschadigd, maar over het algemeen viel dat best mee. Intussen hebben we de meeste van de gestolen auto's alweer kunnen verkopen."

De brutale inbraak met diefstal geschiedde ergens tussen zaterdag 17 december 16.30 uur en maandag 19 december 7.30 uur. Niemand - ook niet in de woonomgeving - heeft iets ontdekt van de inbraak. De dieven zijn na binnenkomst waarschijnlijk een paar uur in de kast met de kluis aan de gang geweest. Daarin lagen sleutels en kentekenbewijzen. Vervolgens hebben ze doodleuk de auto's de garage uit gereden, te beginnen met de auto die Martien van der Meer en Willem Wiegel altijd pal voor de uitgang plaatsten, met de bedoeling om de uitgang te blokkeren.

De Nootdorpers die vanaf 2005 eigenaar zijn van het bedrijf in Pijnacker en dealer zijn voor Mitsubishi, waren natuurlijk behoorlijk ontdaan na de diefstal maar besloten toch maar weer snel over te gaan tot de orde van de dag. Wel hebben ze meteen hun alarminstallatie grondig laten vernieuwen. "Juist een paar maanden voordat het gebeurde, had de verzekering nog gezegd dat het allemaal in orde was maar dat we er wel slim aan deden om de alarminstallatie te moderniseren. Achteraf hadden we dat meteen moeten doen. Maar goed, zo gaan die dingen." Zeven van de acht auto's zijn dus terug gevonden, maar de daders zijn niet getraceerd. Het blijft toch een heel bijzonder verhaal dat je in Pijnacker acht auto's steelt en er daarvan drie in Delfgauw parkeert en vier een stukje verderop in Rijswijk...

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant