Afbeelding

Jeroen Windmeijer zaterdag bij Van Atten

Actueel 480 keer gelezen

Pijnacker - Na het grote succes van De bekentenissen van Petrus, een literaire thriller waarvan al meer dan 5.000 exemplaren verkocht zijn, komt Jeroen Windmeijer eindelijk met de langverwachte opvolger Het Pauluslabyrint.

Jeroen Windmeijer is docent godsdienst en maatschappijleer aan het Visser 't Hooft Lyceum in Leiden. Daarnaast schrijft hij als hobby, al zou je kunnen zeggen dat door het succes van zijn boeken er inmiddels sprake is van een tweede baan. "De bekentenissen van Petrus werd uitgegeven door de Leidse uitgever Primavera Pers," vertelt Windmeijer enthousiast. "De eerste druk telde 1.000 exemplaren, maar die waren binnen twee weken al uitverkocht. Al snel volgden een tweede en derde druk. Vorige week kwam zelfs een vierde druk uit, in een mid-price editie van 15 euro."

Een nieuwe uitgever
Het succes van het boek, dat in de eerste plaats toch vooral in Leiden en omstreken verkocht werd, bleef niet onopgemerkt. HarperCollins, de op een na grootste uitgever ter wereld en die onder meer Karin Slaughter uitgeeft, contacteerde hem omdat ze de nationale en zelfs internationale potentie zagen van zijn boeken. "Op het moment dat ik het contract tekende, had ik nog geen letter op papier van het nieuwe boek, maar iets meer dan een jaar later ligt het in de winkel. Op de eerste dag zijn er al meer dan 8.000 exemplaren uitgeleverd, echt geweldig veel voor een relatief onbekend iemand."

Het Pauluslabyrint
"Mijn nieuwe boek is ook een thriller. Deze keer speel ik in op de hardnekkige geruchten dat er zich onder stad Leiden allemaal tunnels bevinden. Sommige zouden gegraven zijn in de tijd van het beleg door de Spanjaarden. Leidenaren zouden in het geheim tunnels gegraven hebben tot achter de Spaanse linies om de stad en haar uitgehongerde bewoners te kunnen bevoorraden. In Het Pauluslabyrint stort burgemeester Freylink – gebaseerd op burgemeester Lenferink natuurlijk – met een graafmachine voorover in een gat dat gegraven is om een vuilcontainer te plaatsen. Ze stuiten op een onderaards gangenstelsel waar zaken plaatsvinden die het daglicht niet kunnen verdragen. Er verdwijnen mensen en Peter de Haan, archeoloog aan de Universiteit Leiden, krijgt vervolgens 24 uur de tijd om zijn vriendin terug te vinden. In de stad liggen zeven aanwijzingen verborgen die hem moeten helpen haar terug te vinden."

In de toekomst?
"Vanzelfsprekend hoop ik in de toekomst nog veel meer boeken te kunnen schrijven! Ik ben nu bezig met deel 3 van deze trilogie. Dat gaat over de Pilgrimfathers. In 2020 is het 400 jaar geleden dat ze uit Leiden vertrokken en daar wil ik met mijn roman op aansluiten. Daarnaast wil ik natuurlijk gewoon les blijven geven aan het Visser 't Hooft, een superfijne school. Misschien zou ik een dag minder gaan werken als het zo goed blijft gaan. Nu ben ik nog leraar die ernaast schrijft, maar op een dag hoop ik te kunnen zeggen dat ik schrijver ben die daarnaast lesgeeft."

Jeroen Windmeijer signeert zaterdag 15 april bij Boekhandel De Kler in Zoetermeer (11:00-13:00), bij Boekhandel Van Atten in Pijnacker (14:00-15:30) en bij Boekhandel Van Atten in Berkel (16:00-17:00). Voor meer informatie, kijk op www.jeroenwindmeijer.nl.

Uit de krant