André Remmerswaal en Bert Bos met een tekening van het parcours en de wielerdagfolder.
André Remmerswaal en Bert Bos met een tekening van het parcours en de wielerdagfolder.

Zestigste wielerdag in hartje Pijnacker

Actueel 1.716 keer gelezen

Pijnacker - Op 26 juli 1958 was de allereerste Ronde van Pijnacker. Dat betekent dat het dit jaar de zestigste keer is. De organisatie wil er iets speciaals van maken en dat gaat lukken. Het parcours is in hartje Pijnacker en tegelijk vindt ook het foodtruckfestival Toost plaats.

Wel jammer dat dit vanwege veiligheidsredenen niet op het Raadhuisplein mag. De locatie wordt nu waarschijnlijk het Emmaparkje. De gemeente heeft de organisaties van de wielerdag en van Toost bij elkaar gebracht, toen bleek dat ze net als vorig jaar allebei op dezelfde zaterdag hun evenement hadden gepland, namelijk op zaterdag 19 augustus. Beide evenementen kunnen elkaar prima versterken: je gaat even gezellig een hapje en een drankje doen bij Toost en daarna loop je even naar de wielerronde. Het parcours van de Ronde van Pijnacker loopt dit jaar namelijk over het Emmapark en door de Stationsstraat. Vanuit het Emmapark ga je pal voor De Helm linksaf de Kerkweg op en dan meteen weer linksaf de Stationsstraat in. Aan het eind bij De Guyter linksaf de Emmastraat op en dan meteen bij Albert Heijn linksaf het Emmapark in. Een kort parcours van 700 meter dat garant staat voor spektakel.

Voorzitter André Remmerswaal en secretaris Bert Bos van de wielerorganisatie zien het helemaal zitten. "We beginnen wat later op de dag, namelijk om 14.00 uur en hebben een heel gevarieerd programma voor de eliterenners maar ook voor burgers en Dikke Bandenjeugd. Er komen zelfs derny's op het parcours. De wedstrijden duren tot rond 22.00 uur en daarna gaan we de 12 inch-organisatie in het zonnetje zetten en bij De Guyter nog een leuk feestje bouwen. Net als in de begintijd van de 12-inch", aldus André.

Bert Bos vult aan: "Het is de zestigste keer en dan moet je er iets bijzonders van maken. We vinden het geweldig dat we de renners in het centrum van het dorp mogen laten fietsen. Dat had natuurlijk ook een praktische kant: op het parcours in Noord gaat het niet meer. Enerzijds jammer, omdat we daar vorig jaar nog een van de mooiste elitekoersen hadden van Nederland, vooral omdat het rondje zo mooi is of was. Maar de gemeente gaat daar 30 kilometer invoeren met drempels en alles wat er bij komt. Dat zorgt ervoor dat we ook voor de toekomst goed moeten nadenken over waar we de Ronde van Pijnacker kunnen houden. De Boezem is geen optie, dus we hopen vooral dat het in het centrum een groot succes wordt."

Image and video hosting by TinyPic

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant