Afbeelding

Onrust en woede over plannen Kievitlande

Actueel 5.011 keer gelezen

Pijnacker - Een aantal bewoners van Kievitlande in de nieuwbouwwijk AckersWoude is ziedend op de gemeente. Een informatieavond gisteravond op het gemeentekantoor heeft alleen maar meer kwaad bloed gezet.

"De gemeente ziet zich genoodzaakt om minder groen te planten en meer parkeerplaatsen en afvalophaalpunten in de wijk te realiseren. Sterker nog; het aangelegde groen wordt binnenkort al weggehaald om plaats te maken voor afval- en parkeerplekken", zegt bewoonster Janita.

Ze kocht destijds voor veel geld een kavel en liet er een woning bouwen. "Ons was een rustige, groene wijk beloofd. Als deze plannen doorgaan is daar straks vrij weinig meer van over." Het afvaldepot moet verrijzen aan de Kievitlande, omdat vrachtwagens van Avalex simpelweg niet door de straten van de woonwijk kunnen, zo kreeg Janita te horen.

Ze voelt zich in de maling genomen: "Ik ben echt boos. Voor mijn deur komen veel meer parkeerplekken dan afgesproken. Ook krijg ik een afvalstation in de voortuin. Alle narigheid belandt voor de deur bij de bewoners die nota bene het meest hebben betaald", aldus Janita. Samen met een groep buurtbewoners staat ze naar eigen zeggen aan de vooravond van een groot protest. "Wij houden onze mond echt niet, reken daar maar op", besluit ze.

Reactie gemeente
Maandag is een informatieavond gehouden over de inrichting van Kievitlande. Er zijn door de bewoners verschillende op- en aanmerkingen gemaakt en suggesties gedaan voor verbetering. We gaan bekijken hoe we dit in de plannen kunnen inpassen. Over enkele weken komen we bij de bewoners terug met een aangepast voorstel.

Uit de krant