Afbeelding

Waarschuwing voor brutale NUON-verkoper

Actueel 4.709 keer gelezen

Pijnacker - Een bewoner van Klapwijk wil dorpsgenoten waarschuwen voor hondsbrutale verkopers van NUON. De wildgroei van aanbellende en opdringerige verkopers is in algemene zin sowieso een probleem. Met dit mooie weer gaan de verkopers op pad.

"Vrijdag kwam er een verkoper namens NUON aan de deur om ons te informeren over hun gunstige energietarieven. Nadat mijn vrouw diverse keren had aangegeven dat zij dat liever aan haar man over liet, wilde de verkoper toch iets over de tarieven kwijt. Hij stelde voor om dat dan per email te sturen. Hij vulde ons emailadres in op een tablet en liet het aan mijn vrouw zien", begint hij zijn verhaal.

"Diverse andere gegevens van ons waren blijkbaar al bekend want reeds ingevuld. "Mag ik dan hier een krabbel van u?" Mijn vrouw doet dat op het tablet en de man vertrekt. Nog geen twee uur later is er een email binnen met -jawel- een leveringscontract voor energie door Nuon, namens Nuon Sales Nederland. Er wordt echter met geen woord gerept over de wettelijk verplichte bedenktermijn van 14 dagen, noch van de mogelijkheid om te annuleren."

"Het kostte me behalve de nodige irritatie en woede (want we zijn bewust om de tuin geleid) ook enige moeite om hier weer vanaf te komen.  U bent gewaarschuwd: teken dus nooit voor het ontvangen van informatie of voor de bevestiging van jouw gegevens, want voor je het weet zit je aan een contract vast!  Tip: Mocht het toch gebeuren, ga naar nuon.nl en meld het via een chat-sessie", aldus de geschrokken Klapwijkbewoner.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant