Afbeelding

Groot festival Truckerplein op Koningsdag

Actueel 313 keer gelezen

Bij de Trucker houden ze wel van een feestje. Stond enkele weken geleden nog de BZB op het podium in een uitverkochte zaal. Ditmaal kunnen we al het programma verklappen voor Koningsdagfestival. Om 13.00 wordt het spits afgebeten door Delfts nieuwste rockformatie Molehill Mountain.

Dit vijftal zal het plein opwarmen met met eigen werk, maar ook dat van anderen. Ze zijn onder andere geïnspireerd door bands als Queens of the Stone Age, Red Hot Chili Peppers en Radiohead. Daarna spelen de mannen van Cell 29. Op bombastische snoeiharde wijze spelen zij rockcovers van de seventies tot nu. Frans heeft een echt rockstem die vele stijlen bereikt. Of dit nu de Deep Purple is of Nickelback, ze hebben het allemaal in huis. Dik een uur rocken met deze Rotterdammers!

Albanees
Meer dan 1 miljoen views op Youtube voor 1 videoclip. Voor Jon Tarifa is het hard gegaan het afgelopen jaar. Een hommage aan vertrekkend president Barack Obama leverde hem gelijk bekendheid op met het nummer "Don't Go". De van oorsprong Albanese Jon Tarifa en zijn gelijknamige band zijn samengesteld uit muzikanten van uit de hele wereld. Waar hij begonnen is in de rapscene legt hij zich nu meer toe op luisterliedjes. Heerlijke zomerse muziek op hopelijk een zonovergoten Koningsdag. Verder stond hij op North Sea Jazz festival in Curacao, Noorderslag en bij RTL Late Night en stond hij al vijf keer op Parkpop. Leuk detail, zijn zus deed vorig jaar mee aan het Eurovisiesongfestival voor Albanië.

Avondprogramma
In de avond maakt Pijnacker voor het eerst kennis met Cynbel. Cynbel is het talentvolle drietal dat vorig jaar te zien was tijdens de popronde met aanstekelijke indiepop. Ook stonden zij na Kensington in de Ziggodome op de afterparty en waren zij onder andere al te bewonderen op Huntenpop en Paaspop. Duidelijk beïnvloed door bands als Kings of Leon, U2 en the Police, maar toch een heel eigen geluid. Dit jaar brengt Cynbel hun eerste EP genaamd Vagabonds. Afsluiter voor de avond is A-Muse. Na een rondgang bleek al gauw dat deze sympathieke jongens uit Sassenheim favoriet waren vorig jaar. A-Muse geeft een perfecte show naar hun voorbeeld van wereldband Muse. Muse, voor wie ze nog niet kent, is een moeilijk te definiëren band die progressieve en alternatieve rock mengt met elektronica. Bombastische muziek afgewisseld met de falsetstem van Matt Bellamy.

Eten en drinken
Uiteraard is er ook gedacht aan de inwendige mens. Dolly's foodtruck en Snackpoint zorgen er voor dat naast de bar er ook genoeg te eten valt. Mis het Truckerspektakel dus niet donderdag 27 april.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant