De school en de kinderopvang wordt naar verwachting pas in 2019 geopend. Foto: Martijn Mastenbroek
De school en de kinderopvang wordt naar verwachting pas in 2019 geopend. Foto: Martijn Mastenbroek

Voorlopig geen kinderopvang AckersWoude

Actueel 512 keer gelezen

Pijnacker - Er is onduidelijkheid ontstaan bij bewoners en toekomstige bewoners van de nieuwe woonwijk AckersWoude. Ze kunnen zich inmiddels al inschrijven voor kinderopvang in de wijk, maar het is erg onduidelijk wanneer deze opvang haar deuren opent.

De opvang staat gepland aan de Monnikenweg, tezamen met OBS de Tweemaster (nu gevestigd in Koningshof). Maar dat moet allemaal nog gebouwd worden. Ouders vragen zich dan ook terecht af: komt er tot die tijd een noodunit of iets dergelijks? Kortom, heel veel vragen. Telstar Online zocht het uit en sprak met een woordvoerder van de gemeente Pijnacker-Nootdorp.

"Dit heeft te maken met de geplande komst van een Integraal Kind Centrum (IKC) met gymzaal in Ackerswoude. Deze wordt waarschijnlijk gevestigd aan de kant van de Monnikenweg. De planning van de oplevering is medio 2019", weet hij. "Naar verwachting is dan zowel de kinderopvang als de basisschool klaar. Tot die tijd kunnen bewoners gebruik maken van de bestaande kinderopvang op andere locaties in Pijnacker. Er komt geen noodunit". Dit is naar verwachting een domper voor ouders die eigenlijk in veronderstelling waren dat alles in kannen en kruiken was. Het biedt uiteraard een mooie kans voor gastouders in de wijk!

Uit de krant