Afbeelding

Poepende truckers op de Boezem

Actueel 1.047 keer gelezen

Pijnacker - Ondernemers en omwonenden zijn er helemaal klaar mee. Chauffeurs uit Oost-Europa en Duitsland parkeren en overnachten naar hartelust op het toekomstig bedrijvenpark Boezem Oost. 

Omdat dat er geen voorzieningen zijn, doen de chauffeurs hun behoeften op straat. "Ze mogen veelal niet meer rijden vanwege de rijtijdenwet, of omdat ze inmiddels alcohol hebben gedronken", meldt een onderneemster die absoluut anoniem wil blijven. "Het is te vies voor woorden", zegt ze. "Soms staan ze er wel een heel weekend." Ze hoopt dat de gemeente mogelijk voorzieningen kan treffen voor de chauffeurs. "Want wegsturen kan niet", kreeg ze naar eigen zeggen te horen van de politie.

Een andere ondernemer meldt: "De gemeente heeft verbodsborden verwijderd, dus kan de politie niet optreden. Ze laten overal mooie cadeautjes achter", zegt hij. "Honden vinden dat overigens prachtig: ze eten het op of gaan erin liggen rollen!" Een vrachtwagenchauffeur uit Pijnacker waarschuwt nadrukkelijk om de chauffeurs vooral niet te faciliteren met toiletten en dergelijke. "Dan wordt het net zo'n zooitje als in Vlaardingen. Als er eenmaal een toilet staat, maak je borst dan maak nat. Dan komt het halve Oostblok daar parkeren."

Image and video hosting by TinyPic

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant