Foto: Martijn Mastenbroek
Foto: Martijn Mastenbroek

Politie pakt samen met buurt hardrijders aan

Actueel 542 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Politiebureau Pijnacker-Nootdorp doet mee met de landelijke campagne "Houd je aan de snelheidslimiet", gestart door het Ministerie van Infrastructuur en Milieu.

De politie betrekt graag de bewoners bij deze campagne en vraagt hen in een Twitter Poll om mee te denken over plekken waar er volgens gecontroleerd moet worden op snelheid. Uiterlijk medio april bepalen agenten, aan de hand van de suggesties van bewoners, vervolgens de plekken / locaties waar in Pijnacker, Nootdorp en Delfgauw de controles verricht gaan worden.

"Van 17 april tot en met 2 juni vindt er vervolgens wekelijks een verkeerscontrole plaats. In de eerste weken van de verkeerscampagne zullen bewoners gewaarschuwd worden bij een te hoge snelheid. Hiermee verwacht de politie dat er bewustwording onder de bestuurders ontstaat en zij hun rijsnelheid verlagen naar de toegestane snelheid", zegt woordvoerster Hilda Vijverberg.

"Bestuurders die toch nog te snel rijden zullen na deze twee weken van waarschuwen een boete ontvangen voor te snel rijden. Doel campagne Met de campagne wil de politie het aantal automobilisten dat te hard rijdt binnen de bebouwde kom terug dringen. Ook automobilisten die 10 tot 15 kilometer te hard rijden. Een paar kilometer te hard rijden lijkt onschuldig, maar vergroot de kans op een ongeluk met letsel of dodelijke afloop aanzienlijk", aldus Vijverberg.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant