Foto: Martijn Mastenbroek
Foto: Martijn Mastenbroek

Vooral veel meiden willen in 't Hofland wonen

Actueel 2.912 keer gelezen

Pijnacker - Burgemeester Francisca Ravestein meldt dat er veel interesse is voor woningen in 't Hofland. Twaalf enthousiastelingen hebben zich al gemeld, waaronder veel meiden, zo weet ze.

Het voormalig zorgcentrum wordt beschikbaar gemaakt voor jongeren en starters, maar ook voor statushouders. "Daarnaast komen er nog eens vier gezinnen te wonen", zegt ze. Het gaat om vier families met een verblijfsvergunning. "Na een schouw in het pand bleek dit prima erbij te passen. Het zijn wat grotere ruimten in het complex."

Weerstand of onrust in de wijk is er eigenlijk niet en dat stemt haar blij. "Wij hebben op veel vragen antwoorden kunnen geven tijdens vier bijeenkomsten." De huidige anti-kraakbewoners van 't Hofland krijgen mogelijk voorrang bij het inschrijven voor een appartement in het complex. "Dat heeft wel een voorkeur, maar we moeten dat nog allemaal op papier gaan zetten", verklaarde haar collega wethouder Piet Melzer. De gemeente hoopt zo snel mogelijk te kunnen gaan beginnen met de verbouwing van het gebouw.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant