Logo telstar-online.nl

Stemmen voor Gouden Gans en Voedselactie

  •   keer gelezen   Actueel

Pijnacker - Wilde Ganzen houdt in de laatste maanden van het jaar de verkiezing van de Gouden Gans. Ontwikkelingsorganisaties kunnen hun mooiste project indienen.

Stichting Pijnackernaren Helpen Armenië doet mee met een coöperatieproject in het dorp Aparan. Boeren werken daar sinds de zomer van 2015 samen, met de actieve burgemeester Gor Abramyan als aanjager. Ze kopen onder meer gezamenlijk machines in.

De boeren en hun burgemeester  zijn intussen razend enthousiast.  Van de beschikbare 700 hectare werd na de Russische tijd nog maar vijftig hectare benut. Dit is nu al 150 hectare en het gaat naar de 300 hectare. Het aantal hectares neemt toe, maar door de betere bewerking van de grond en het efficiënter oogsten neemt ook de opbrengst per hectare toe. Namelijk van 1,5 naar 2,5 ton graan per hectare.

Kortom: een project dat leidt structurele ontwikkeling en vooruitgang van de hele gemeenschap van Aparan, mede dankzij de inzet en betrokkenheid van de mensen zelf. Je kunt tot eind december je stem uitbrengen. De winnaar krijg de Gouden Gans en 10.000 euro, te besteden aan het project. Ga naar: www.goudengans.nl/pijnackerhelptarmenie. Je komt daar ook via: www.pijnackernarenhelpenarmenie.nl.

Verder zijn we druk met de Voedsel- en Houtactie. Voor 40 euro help je een arm Armeens gezin de winter door. Giften kun je overmaken naar nummer NL 78 RABO 01 09 23 69 47 ten name van Stichting Pijnackernaren Helpen Armenië, ovv Voedselactie.

Piet van Daalen heeft een mooi filmpje gemaakt over de voedselpakkettenactie. Klik hieronder voor de video!

Meer berichten