Foto: Rotary Pijnacker Nootdorp.
Foto: Rotary Pijnacker Nootdorp.

Santa Run gaat dit jaar voor 500 kerstmannen en kerstvrouwen

Actueel 1.247 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Drie jaar geleden werd de enige echte Santa Run voor het eerst in Pijnacker georganiseerd. "Toen er een beetje in de lucht hing dat de 12 inch-race zou gaan stoppen, vonden wij het tijd voor een nieuw verkleedevenement", zegt mede-organisatrice Anneke Haak namens Rotary Pijnacker Nootdorp.

De bekende makelaar uit Pijnacker is ontzettend enthousiast over het hardloop- en renfeestje in het hart van het dorp. Het is niet meer weg te denken! "Het is nog best een flinke organisatie", beaamt ze. "Gelukkig krijgt Rotary Pijnacker Nootdorp van alle kanten hulp; van bijvoorbeeld de scouting, Zwatra transport, De Viergang, noem maar op."

Goede doelen
Op zondag 18 december klinkt om 15.00 uur het startschot op het Raadhuisplein in Pijnacker. Anneke hoopt dat het maximum aantal deelnemers van 500 wordt gehaald. "Dat zou natuurlijk geweldig zijn", zegt ze. "Helemaal omdat we weer voor twee goede doelen lopen, het uiteindelijke doel. Een landelijke en lokale organisatie, namelijk De Nierstichting en Het Huis van Rie in Nootdorp."

Glühwein
"Inmiddels zijn er al meer dan 20 fantastische sponsors betrokken bij de run en mag de Rabobank zich zelfs hoofdsponsor noemen", weet Anneke. "Het wordt sowieso een bijzonder sfeervolle editie, want er is voor een hele kleine prijs heel veel lekkers te koop op het plein, zoals glühwein, een lekkere kop snert en broodjes worst. Ook dit geld gaat direct en volledig naar het goede doel."

Aanmelden
Opgeven voor de Rotary Pijnacker Nootdorp Santa Run op zondagmiddag 18 december door Pijnacker kan via dit linkje. Deelname kost 10 euro, maar daarvoor krijg je een kerstpak, een medaille en natuurlijk eeuwige roem!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant