Ook uit Prunuspop wordt de stekker getrokken.
Ook uit Prunuspop wordt de stekker getrokken.

Streep door veel feesten en evenementen in Pijnacker-Nootdorp

Actueel 3.869 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Een aantal jaren geleden kon Pijnacker-Nootdorp trots zijn op de vele activiteiten, zowel sportief als cultureel. Er was een wielerprofronde tot 2008 en een internationale veldrit die na 10 edities in 2008 stopte.

In 2010 was zelfs een etappe van de Giro d'Italia door het dorp, met voetbal was er een toernooi met jeugdspelers van Manchester United bij Oliveo in 2009, het NK korfbal was in 2010 en 2011 bij Avanti en zo waren er vele andere activiteiten. De bekendste artiesten van Nederland speelden eind april of begin mei in de tentfeesten aan de Sportlaan.

Groots en uniek was natuurlijk de 12 Inch Race, die dit jaar z'n laatste rondjes kende. Het daarbij horende slotfeest met bekende artiesten trok steevast veel publiek. Ook op andere terreinen staakten evenementen. Zo was Oostland Culinair er na drie edities dit jaar niet meer en is medeorganisator Het Witte Huis inmiddels failliet. Hierdoor is ook een tentoonstellingsruimte verloren gegaan. Voor Dorp's Got Talent waren te weinig aanmeldingen. De tentfeesten van de Oranjevereniging Pijnacker zijn de laatste jaren minder druk bezocht dan in de hoogtijdagen.

Prunuspop
Naar verluidt lijkt er volgend jaar weer een evenement te sneuvelen: Prunuspop. Jarenlang was de eerste zaterdag in juni bij het café aan de Prunuslaan een kleinschalig popfestival waar soms bekende artiesten optraden, zoals Armand en de Amazing Stroopwafels. Dit was tevens een podium voor allerlei lokale artiesten. Bands als Tripper, Southend 68, Silly Walks en Old Cocks on the Block hebben met succes het podium gevuld. In juni jl gaf Nouked er nog een schitterend optreden.

Als reden wordt door de organisatie opgegeven dat niet de kosten van de bandjes de reden tot stoppen is, maar de kosten van de vergunning, beveiliging en dergelijke juist het pijnpunt vormen. Voor particulier initiatief komen er vandaag de dag immers meer kostenposten bij kijken dan -pak 'm beet- 10 jaar geleden. 

Stimuleringsfonds
Donderdag a.s. wordt het Stimuleringsfonds besproken in de gemeenteraad. Dit fonds stelt tot doel om nieuwe én bestaande activiteiten te ondersteunen voor de volgende doelgroepen:

- Jeugd tot en met 23 jaar
- Kwetsbare inwoners
- Inwoners met een beperking.
- De activiteiten moeten ten goede komen aan onze samenleving en worden uitgevoerd door een vrijwilligersorganisatie.

Of er veel aanvragen gedaan zijn voor dit jaar en volgend jaar is niet bekend bij de redactie. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant