Afbeelding
Open brief

Stiekeme vlugheid gemeente

Actueel 77 keer gelezen

Over het geschikt maken van bestaande panden voor sociale verhuur aan regulier woningzoekenden en statushouders is geen openbare beeldvormende raadsvergadering gehouden. Op 22 september jl. is hierover de oordeelvormende raadsvergadering geweest.

Twee dagen daarvoor zijn omwonenden voor het eerst hierover geïnformeerd. Om in te spreken bij de gemeenteraad dient men zich minimaal twee dagen van te voren te melden. Dat was op de 22ste dus niet mogelijk. Vanavond op 29 september is de besluitvormende vergadering. Hierbij is inspreken überhaupt niet mogelijk. Kortom, inwoners en verenigingen krijgen niet de mogelijkheid om over dit onderwerp in te spreken!

Wij vinden het onbegrijpelijk dat het college van B&W en de gemeenteraad op deze ondemocratische en snelle wijze een besluit willen nemen. Het motto van het college is toch 'samen doen'? In dit geval betreft het een maatschappelijk controversieel onderwerp in combinatie met een investering van twee miljoen euro uit de algemene reserve van de gemeente. Het is uiterst teleurstellend dat burgemeester, de leden van het college en de leden van de gemeenteraad niet de moed hebben kunnen opbrengen om de bewoners van de gemeente over deze zaak recht in de ogen te kijken, maar gekozen hebben voor stiekeme vlugheid.

Bewonersvereniging Koningshof

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant