Afbeelding
Open Brief

Laf en klap in het gezicht

Actueel 77 keer gelezen

Beste leden van de gemeenteraad. Het is de bedoeling dat jullie vanavond een beslissing gaan nemen over de huisvesting van statushouders. Graag wil ik jullie aandacht vragen voor de twee reacties van de Bewonersvereniging Koningshof over deze zaak en daar nog enkele persoonlijke opmerkingen aan toevoegen.

De Bewonersvereniging Koningshof heeft in een eerste reactie genuanceerd gereageerd op de voornemens m.b.t. 't Hofland. Die m.b.t. het vroegere jeugdhonk bij Het Baken worden krachtig ontraden. De tweede reactie verwoordt de verontwaardiging over de nadien volledig duidelijk geworden stiekeme vlugheid waarmee burgemeester, college en gemeenteraad inwoners en verenigingen monddood willen maken. Klik hier voor de volledige tekst van beide reacties.

Die stiekeme vlugheid is laf en een klap in het gezicht van bewoners die oplossingsgericht willen meedenken en meewerken aan het goed inpassen van statushouders in onze gemeente en in hun eigen wijk.

Verschillende leden van de gemeenteraad hebben nog recent zich terecht krachtig ingezet voor het betrekken van de bewoners van Koningshof over de besluitvorming m.b.t. twee bruggetjes. Het contrast is toch wel heel schril wanneer diezelfde leden er vanavond geen moeite mee zouden hebben, wanneer zonder enige vorm van overleg en inspraak omvangrijke huisvesting van statushouders in diezelfde wijk wordt afgedwongen. Het door jullie al juli jl. gestarte vertrouwelijke overleg over deze zaak had vast mede tot doel om 'gedoe' te voorkomen. Moet ik jullie uitleggen dat het zo bruuskeren van bewoners krachtig verzet oproept en zeker geen bijdrage levert aan een goede inpassing van de statushouders in de wijk?

Heel opvallend wordt in de aanbiedingsnota aan de raad in de paragraaf over de sociaal culturele integratie van statushouders over veel zaken gesproken maar niet over wat daarbij het allerbelangrijkste is. Wat gaat de gemeente doen om veilig te stellen dat de statushouders een dagtaak hebben aan werk en/of opleiding? Dat is cruciaal voor hen. Het zal ook dodelijk zijn voor de beeldvorming en de inpassing in de wijk wanneer de omgeving van 't Hofland een hangplek wordt voor werkloze jonge mannen uit Syrië, Eritrea, etc. Hier kan niet genoeg aandacht aan worden gegeven!

Vriendelijke groet,

Steven Duursma

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant