De recherche doet onderzoek bij het appartementencomplex. Foto: Martijn Mastenbroek
De recherche doet onderzoek bij het appartementencomplex. Foto: Martijn Mastenbroek

"Wij smeken al jaren om een camerasysteem"

Actueel 69 keer gelezen

Pijnacker - Een bewoner van het Emmapark in Pijnacker trekt donderdagmorgen behoorlijk van leer tegenover de Vereniging Van Eigenaren (VVE) van het appartementencomplex. "Wij smeken al jaren om een camerasysteem bij de deur", zo zegt hij.

"Het moest gewoon een keer misgaan. We hebben alleen maar een simpel bellentableau zonder camera en kunnen daarom niet zien wie er voor de deur bij de hoofdingang staat", zo zegt hij. "In dit geval is de dader misschien met een bewoner mee naar binnen gelopen, maar je hebt veelal geen idee wie je naar binnen laat". Hij vindt dat de VVE zo snel mogelijk een fatsoenlijk camerasysteem moet aanleggen: "Er wonen hier een heleboel ouderen en die zijn kwetsbaar. Dit hakt er helemaal vreselijk in."

Overval
Vannacht raakte een bewoner van het Emmapark gewond toen hij in gevecht raakte met een insluiper. Een bejaarde bewoonster van het complex werd in haar woning overvallen door vermoedelijk dezelfde dader. De politie is een groot onderzoek gestart in de omgeving van het Emmapark.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant