Afbeelding

Gemeente over cijfers CJI: "Het uitdelen van een boete voor hondenpoep is erg lastig"

Actueel 209 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Vorige week bleek uit cijfers van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJI), dat de opsporingsambtenbaren in onze gemeente in 2015 geen enkele bekeuring hebben uitgeschreven aan hondenbezitters die poep op straat laten liggen.

Deze gemeente kondigde vorig jaar aan keihard en handhavend te gaan optreden tegen hondenpoep. Het regent al jaren klachten over hondenpoep op straat en in de wijken. De cijfers van het CJI zijn dan ook opmerkelijk.

Reactie gemeente
De gemeente laat in een reactie het volgende weten: "Het aantal bekeuringen zegt niet direct iets over onze aanpak van hondenpoep. We zijn er als gemeente wel degelijk mee bezig. Afgelopen jaar zijn er twee controles per week geweest op verschillende hotspots - plekken waar relatief de meeste overlast is. Daarmee werd door onze BOA's veel aandacht aan dit onderwerp besteed. Het uitdelen van een boete voor hondenpoep is erg lastig, omdat je mensen daarvoor echt op heterdaad moet betrappen. Het doel van de controles was ook niet in de eerste plaats het bekeuren van mensen, maar het aanspreken en laten zien dat de gemeente actief is op het onderwerp. De BOA's liepen tijdens de controles in uniform. Door deze zichtbaarheid hielden mensen (als er BOA's in de buurt waren) zich relatief goed aan de regels."

Image and video hosting by TinyPic

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant