Afbeelding

Hoeve Biesland krijgt bakkerij en 420 zonnepanelen

Actueel 270 keer gelezen

Delfgauw - Er zijn heel wat nieuwe ontwikkelingen bij Hoeve Biesland in Delfgauw. Er komt onder andere een heuse bakkerij op het terrein, meldt bakker Jan Bronswijk.

De presentatie van de nieuwe streekwinkel met bakkerij vindt plaats tijdens de Bieslanddagen 3 en 4 september. Vincent Scholten van Helder architecten uit Delft zal uitleg geven over het ontwerp. 

"In januari 2017 zal onze bakkerij gevestigd worden als coöperatielid op Hoeve Biesland. Vanuit twee kasjes zullen wij brood en banket gaan produceren en centraal in de streekwinkel staan de ovens waarin al dat lekkers bijna tastbaar wordt afgebakken", vertelt Jan Bronswijk.

Hulpboeren
De streekwinkel zal vanaf volgend jaar omringd zijn door een slagerij, zuivelverwerkerij, groentesnijderij, bakkerij en educatieruimte. Verder worden ook de hulpboeren ondergebracht in de oude stal van de boerderij. Alle producten zullen biologisch zijn en er zal een groot aanbod bio-dynamische (BD) artikelen te verkrijgen zijn, en dus ook brood.

Zonnepanelen
"Onze kneders, rijskasten en ovens zullen allemaal van elektriciteit voorzien worden door middel van zonne-energie. Niet minder dan 420 zonnepanelen zullen daarvoor geplaatst worden. De verwarming en koeling van de ruimtes zal met een warmtepomp gerealiseerd worden", onthult hij.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant