Foto: Martijn Mastenbroek
Foto: Martijn Mastenbroek

Windmolens Balij worden gewoon doorgedrukt

Actueel 105 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp/Zoetermeer - Onlangs heeft de Provinciale Staten gesproken over de windmolenkwestie in het Balijbos tussen Pijnacker-Nootdorp en Zoetermeer.

Hoewel de meerderheid van leden van de Provinciale Staten de locatie De Balij absoluut niet ziet zitten als windmolenlocatie, zijn de leden toch akkoord gegaan met het uitvoeren van het onderzoek. Het gaat om het onderzoek om te kunnen beoordelen of windmolens in De Balij mogelijk zijn. Dit heet een PlanMER.

Inspraak
Op dit moment is dit PlanMER in concept gereed. Op 30 augustus beslist de Gedeputeerde Staten (GS) of zij het dit concept PlanMER vrijgeeft. Daarna zal GS op 23 november 2016 het PlanMER vaststellen. Het PlanMER gaat dan een inspraaktraject in. Burgers kunnen vanaf 23 november hun mening geven over het PlanMER (zienswijze-traject). Vervolgens zal  de Provinciale Staten in het 2e kwartaal van 2017 besluiten of De Balij windmolenlocatie wordt. 

De actiegroep balij-windmolen-vrij.nl is ziedend en vindt dat het bos volledig ten gronde wordt gericht als er grote turbines worden geplaatst van ruim 180 meter hoog.

Image and video hosting by TinyPic

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant