Afbeelding

Duo voor de rechter voor oplichting

Actueel 69 keer gelezen

Pijnacker - Een man van uit Pijnacker en zijn partner staan volgende week voor de rechter voor oplichting. Het duo wordt er van verdacht dat ze bij taleninstituut Lingurama in Den Haag, waar de man werkte, bijna negenhonderdduizend euro hebben verduisterd. Dat meldt Omroep West.

De man was als financieel manager verantwoordelijk voor de boekhouding van het bedrijf. In die functie zou hij van begin 2006 tot september 2013 het bedrag hebben verduisterd. Zijn partner wordt als medeplichtige beschouwd. Een woordvoerder van Lingurama zegt vrijdag tegenover Radio West dat ze verrast waren toen de fraude aan het licht kwam. 'Hij leverde altijd keurig zijn stukken aan.' Maar later kwam het bedrijf er achter dat de man er een schaduwboekhouding op na hield.

Afgedicht
Het taleninstituut heeft 19 vestigingen in 6 landen. Nederland heeft twee vestigingen, in Amsterdam en Den Haag. De woordvoerder laat weten dat er na de diefstal maatregelen genomen zijn. 'De boel is nu beter afgedicht', aldus de zegsman tegenover de omroep.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant