Rita Verdonk en Sharon Gesthuizen van de SP bij RTL Late Night. (Beelden: RTL Late Night)
Rita Verdonk en Sharon Gesthuizen van de SP bij RTL Late Night. (Beelden: RTL Late Night)

Rita Verdonk wil alsnog premier worden

Actueel 367 keer gelezen

Nootdorp - Rita Verdonk uit Nootdorp heeft nog steeds de ambitie om premier van Nederland te worden. Dat zei ze tijdens een uitzending van RTL Late Night dinsdagavond.

In het programma kwam het mogelijke aanstaande presidentschap van Hillary Clinton aan bod. De Nootdorpse verloor binnen de VVD een interne strijd met Mark Rutte. Als ze het partijleiderschap destijds had gewonnen, was ze hoogstwaarschijnlijk de eerste vrouwelijke premier van Nederland geworden. Verdonk startte na de machtsstrijd binnen de VVD haar eigen partij Trots op Nederland, maar bij de verkiezingen in juni 2010 haalde ze nul zetels. Momenteel is ze druk bezig met haar eigen onderneming CV Monitor

Premier
"CV Monitor heeft op dit moment mijn prioriteit, maar als het bedrijf op poten staat en ik zou als rolmodel moeten dienen, dan zeg ik ja", zo vertelde ze aan de desk van RTL Late Night op de vraag of ze alsnog bereid is om premier van Nederland te worden. Opvallend genoeg sluit ze zelfs niet uit dat dat onder de vlag van de VVD zal plaatsvinden. Bekijk hier de aflevering terug.

Image and video hosting by TinyPic

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant