Verkoeling op de Dobbeplas tegen de hitte!
Verkoeling op de Dobbeplas tegen de hitte!

Stralende Nootdorpse Vakantieweek

Actueel 187 keer gelezen

Nootdorp - Vorige week stond alweer de 49ste editie van de Nootdorpse Vakantieweek op het programma. Met het thema 'Tussen Boerenland en Streek' keerde Nootdorp terug naar zijn boerenoorsprong.

Dit jaar namen ruim vijfhonderd kinderen deel aan de week wat voor een gezellige drukte zorgde. Het was ontzettend mooi weer, waardoor iedere dag de tuinslang overuren draaide om alle kinderen van de nodige verkoeling te voorzien. De groepsleiding ging goed voorbereid naar de velden op maandagochtend. Niet alleen dankzij een mooie NVW zonnebril, maar zeker ook door de gesponsorde notitieboekjes en gedrukte leidingmappen van RT praktijk Nootdorp en Grafia Media Groep.

Sport en spel
Activiteiten tijdens de week bestonden onder andere uit sport en spel op de velden van RKDEO, kokkerellen bij Howdy's en de Regenboog, minidisco, een gesponsorde zumba-les bij sportstudio Sansi, Drievliet, Westerpret en nog veel meer! Tijdens de week is het programma enigszins aangepast aan de extreme temperaturen. Zo is het spelprogramma op de Dobbeplas ingekort en werden de kinderen wel twee uur lang met emmers water nat gegooid door de groepsleiding. De bovenbouw werd vrijdag verrast met een reptielenshow, dancepads, YouTrash en nog veel meer dankzij stichting Jeugd- en Jongerenwerk Midden-Holland. En traditiegetrouw werd de week afgesloten met het leidingspel, met aan het einde een ereronde voor Ilona van de Sande. Zij werd dit jaar in het zonnetje gezet omdat Ilona, na veertien mooie jaren, afscheid neemt van de Nootdorpse Vakantieweek. Ilona onwijs bedankt voor de vele jaren inzet!

 

Sponsoren
Dit jaar kon de NVW gelukkig weer rekenen op een aantal sponsoren en flinke kortingen van verschillende lokale ondernemers en donaties van ouders/verzorgers. We hebben de kinderen dolgelukkig kunnen maken met de gesponsorde ijsjes van Kwalitaria Parade en broodjes van Bakkerij 't Stoepje. Dankzij Hieperdepiep Evenementen en Verhuur konden de kinderen naar hartenlust springen op geweldige springkussens. Albert Heijn Nootdorp heeft een mooie bijdrage geleverd door het inzamelen van emballagebonnen. En ook Eetcafé 1837 heeft een zeer welkome financiële bijdrage geleverd. De leiding wil iedereen hartelijk danken die deze fantastische Vakantieweek mede mogelijk heeft gemaakt. In het bijzonder de vrijwillige groepsleiding die zich ondanks de hitte en het continu rooster de gehele week keihard en met veel enthousiasme heeft ingezet voor de kinderen. Volgend jaar viert stichting Nootdorpse Vakantieweek alweer haar vijftigjarig bestaan, de leiding belooft enorm uit te pakken, dus zorg dat je erbij bent!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant