Foto: PR
Foto: PR

NK kortebaan in Nootdorp

Actueel 41 keer gelezen

Nootdorp - De Stichting Kortebaan Nootdorp heeft dit jaar de eer om het Nederlands Kampioenschap te organiseren. Op dinsdag 9 augustus komen de beste paarden naar De Poort om te strijden voor de titel. De aanvang is 13.00 uur. De eerste start valt om 13.30 uur.

De paarden met de hoogste seizoenswinsom krijgen voorrang bij de inschrijving voor dit Nederlands Kampioenschap. Hierdoor komen mogelijk alle succesvolle paarden van dit seizoen aan de start. Stal de Groningers zal met een flinke afvaardiging naar Nootdorp afreizen. Initiatiefnemer Michel Roggen heeft samen met diverse liefhebbers meerdere kortebaanpaarden in bezit. Dit jaar zijn zij bijzonder succesvol. Ze wonnen zeven van de elf kortebanen. Barbert was het meest succesvol met vier zeges. Ook nieuwkomer King doet het goed. De ruin won in Zwanenburg en werd tweede in Utrecht en Hoofddorp.

Titelverdediger
Vorig jaar won Donate Groenhof met overmacht de Zilveren Zweep in Nootdorp. De merrie werd vervolgens ook 'Paard van het jaar'. Dit seizoen is de troef uit de stal van Cees Hetteling moeizaam op gang gekomen. Toch lijkt ze net op tijd in vorm te komen. In Stompwijk werd ze onlangs vijfde. Aad Pools en zijn dochter Manon Pools zijn ook weer present. Stal Haras du Arctic van Nico Post uit Nootdorp heeft de afgelopen winter geïnvesteerd in nieuw talent. Sammarco, Quiby des Caillons en Balalaika konden zich nog niet mengen in de strijd om de winst, maar leren elke kortebaan bij. Mogelijk zijn zij precies op tijd in vorm voor het Nederlands Kampioenschap. Bijzonder is dat Bert Post uit Frankrijk overkomt om één of meer paarden te rijden. Wedorganisatie Runnerz speelt in op het Nederlands Kampioenschap met een poolgarantie van 5.000 euro op het 'winnendspel' tijdens de eerste omloop. Winnend is één van de meest populaire weddenschappen op de kortebaan; gemakkelijk en lucratief tegelijk. Wedden op de kortebaan is toegestaan vanaf 18 jaar en ouder.

Loting
De NDR verricht de loting voor de kortebaan op vrijdag 5 augustus. Het deelnemersveld is vervolgens direct te downloaden op www.kortebaandraverijen.nl. Op deze site zijn tevens uitslagen, statistieken, verslagen en video's te vinden. Later volgt ook een uitgebreide voorbeschouwing op de koers in Nootdorp met deskundig onderbouwde tips. Niet alleen De Poort staat op 9 augustus in het teken van paarden. Rondom Winkelcentrum De Parade (op de plek van het voormalige Drafcentrum Nootdorp) vindt van 10.30 uur tot 12 uur de traditionele ponybrunch plaats. Het is de start van de Nootdorpse feestweek. Voor meer informatie over het evenement is de website van de organisatie in Nootdorp te raadplegen: www.kortebaannootdorp.nl.

Uit de krant