Manouk de Winter presenteert twee overheerlijke flammkuchen. Proef ze deze zomer bij Eetcafé 1837! Kort en heet gebakken op 280 graden Celsius.
Manouk de Winter presenteert twee overheerlijke flammkuchen. Proef ze deze zomer bij Eetcafé 1837! Kort en heet gebakken op 280 graden Celsius.

Overheerlijke flammkuchen bij Eetcafé 1837

Actueel 139 keer gelezen

ADVERTENTIE - Eetcafé 1837 serveert sinds kort flammkuchen. Vers gebakken, flinterdunne pizza's die hun oorsprong vinden in de Duitse Elzas. "Ontzettend lekker en heel erg hip", aldus eigenaresse Kim Kleijweg. De flammkuchen zijn verkrijgbaar tussen 12.00 uur en 16.00 uur.

De geschiedenis van een flammkuchen gaat een paar honderd jaar terug, naar de kleine dorpjes in de Elzas. Lang niet iedereen kon een oven in huis permitteren. Veel inwoners maakten gezamenlijk gebruik van een bakoven om brood in te bakken, die meestal te vinden was op het dorpsplein.

Idee
"De inwoners testten de op hout gestookte steenoven door een klein stukje van het brooddeeg platgemaakt in de oven te leggen. Als dit proefstukje binnen twee minuten goudgeel en knapperig werd, was de oven op temperatuur. Later kwam men op het idee hier een beetje crème fraîche op te smeren en zo heeft de flammkuchen zich ontwikkeld tot een culinaire specialiteit met onbegrensde mogelijkheden", vertelt Kim.

Pesto, mozzarella, tomaat, pijnboompitten en Italiaanse ham.


Geitenkaas, rode biet, rucola en balsamico.

Zes flammkuchen
De flammkuchen bij Eetcafé 1837 hebben een unieke, krokante deegbodem. Dun besmeerd met een mengsel van crème fraîche en sour cream. "Vervolgens beleggen we de flammkuchen. Voor ieder wat wils. We hebben vier hartige varianten en twee zoete. Denk bij hartig aan een flammkuchen met zalm, ui en bieslook en bij zoet aan appel, rozijnen en kaneel. Kom gauw eens langs en bestel dan een lekkere flammkuchen", besluit Kim.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant