Afbeelding

Camerasysteem op Boezem West

Actueel 126 keer gelezen

De ondernemers van bedrijventerrein De Boezem – sinds de ontwikkeling van Boezem Oost heet het Boezem West – hebben in principe ingestemd met het plan om cameratoezicht op het terrein in te stellen.

 

Het zou gaan om drie vaste camera's bij de entree van het terrein en negen beweegbare camera's die alle wegen op het terrein in de gaten houden. De beelden die deze camera's te zien geven, worden voortdurend in de gaten gehouden in een centraal servicecentrum. Zodra de camera's iets bijzonders zien, geven ze een seintje.

Als de functionarissen iets verdachts zien, kunnen ze een surveillancewagen naar de plek des onheils sturen. De aankoop van het systeem gaat rond de 60.000 euro kosten en wordt betaald vanuit het Ondernemersfonds waar alle ondernemers aan mee betalen via een opslag op de onroerend zaak belasting. Daarnaast zijn er jaarlijkse kosten. Het is de bedoeling dat de huidige surveillancewagens minder vaak rondrijden 's nachts.

De aankoop van het systeem hangt af van de vraag of het Ondernemersfonds voor een aantal jaren wordt voortgezet. De gemeenteraad neemt daarover eind november een besluit.

Overigens is het goed gesteld met de veiligheid op Boezem West. Het aantal inbraken is gering. Het bestuur van de Boezemvrienden is van mening dat voorkomen beter is dan genezen en de meerderheid van de ondernemers is het daarmee eens, zo bleek vanavond bij een ledenvergadering van de Boezemvrienden bij Telstar Uitgeverij.

Tijdens die meeting is ook een mantelovereenkomst gesloten met de Milieu Express over collectief afval inzamelen op De Boezem. 

 

 

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant