Afbeelding

Nel van Veen loopt voor Moldavië

Actueel 112 keer gelezen

Binnenkort is weer de Vierdaagse van Nijmegen. Voor de honderdste keer wordt het grootste wandelevenement van Nederland gehouden.

Er doen weer vele tientallen mensen uit Pijnacker-Nootdorp meer. Onder meer Adri van de Kraan, die vorige week met echtgenote Leny zijn gouden huwelijk vierde. Hij loopt met zijn tweelingkleinzoons, die net twaalf zijn en dus mee mogen doen.

Steeds meer wandelaars lopen voor een goed doel. Vorige week meldde zich Peter van Veen. Hij loopt voor de Hartstichting. Deze week meldt zich Nel van Veen. Zij loopt voor Carmen Ullersma uit Nootdorp die ontwikkelingswerk doet in Moldavië. Carmen is in 2015 gestart met de bouw van een opvanghuis voor bejaarden en mensen met een beperking.

"De leefomstandigheden zijn voor deze mensen zeer schrijnend. De bouw is al in gevorderd stadium,  maar voor de afbouw en in richting is nog veel geld nodig. Ik leg de lat hoog door 55 kilometer per dag te lopen. Carmen zet zich volledig in om deze mensen te helpen en dat is  nog zwaarder. Om dit mooie project verder te kunnen te realiseren, kunnen jullie mij sponsoren per kilometer of voor een vast bedrag. Wil je dit doen, mail mij dan op het volgende mailadres: sjaakennel@hotmail.com. Geef in de mail je volledige naam en telefoonnummer aan en het bedrag waarmee je mij wilt sponsoren. Ik neem dan contact met je op", aldus Nel die in Nootdorp ook bekend staat als een zeer goed 'ophalende' collectante die rustig tegen een 'gever' zegt: "Je woont in zo'n mooi huis, volgens kun je wel iets meer geven." En dan zegt ze het zo dat de gever haar nog gelijk geeft ook en opnieuw zijn portemonnee pakt!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant