Afbeelding

Gloriosa's uit Pijnacker-Nootdorp op centre court

Actueel 246 keer gelezen

Kweker Wim Brouwer van de Nieuwkoopseweg in Pijnacker-Nootdorp heeft vrijdag 24 juni duizenden gloriosa's naar Engeland gestuurd. Vanaf maandag sieren ze het centre court van Wimbledon.

De gloriosa is een sierlijke en stijlvolle snijbloem maar is ook als kamerplant leverbaar. Het is eigenlijk een 'klimlelie'. De bloem bestaat uit zes bloembladeren met een diepe heldere rode kleur. De rode kleur wordt verkregen door het zonlicht en hoe meer zonlicht, hoe intenser de kleur. De rode kleur wordt aan de naar binnen gegolfde randen van de bloembladeren geaccentueerd door een fijn geel randje.

De familie Brouwer teelt de bloem al tientallen jaren. De site van Wim Brouwer heet niet voor niets www.crown-jewel.nl  Hij is ook 'hofleverancier'. Het koninklijk huis maakt regelmatig gebruik van gloriosa's en op de site staat een foto waarop Wim aan koningin Maxima een bloemetje aanbiedt waarin de gloriosa nadrukkelijk aanwezig.  is.

Het centre court van Wimbledon zal er zonder twijfel glorieus en kleurrijk uit zien. En nu maar hopen dat Kiki Bertens of anders Robin Haasse of Igor Sijsling in deze setting mogen spelen.  Maar, ook als de Nederlanders per ongeluk falen, dan heeft Nederland in de persoon van Wim Brouwer in elk geval iemand die het tenniswalhalla van de wereld heeft gehaald…

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant